Українців почав атакувати вірус, більш небезпечний від WannaCry

22.05.2017 16:48
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Українців почав атакувати вірус, більш небезпечний від WannaCry

У четвер дослідники MalwareHunter із сервісу ID-Ransomware, виявили новий вірус-вимагач XData, передає replyua.net. Станом на п'ятницю, 19 травня, було підтверджено 135 унікальних випадків інфікування, 95% з них припало на українських користувачів. Для порівняння, в MalwareHunter стверджують, що в нашій країні вони зафіксували всього 30 постраждалих від атакував більше 200 000 користувачів по всьому світу WannaCry. Таким чином, темпи поширення XData в чотири рази вище, але вірус поки не почав масово заражати комп'ютери за межами України, пише AIN.

XData шифрує всі файли за допомогою алгоритму AES. Способів розшифрування без оплати викупу поки не знайдено. Зловмисники запитують від 0,1 до 1 біткоіну в залежності від обсягу зашифрованих даних і того, постраждав окремий комп'ютер або мережу компанії. Курс біткоіну становить понад 2 100 доларів, а значить викуп - від 5 800 до 58 000 грн.

Як XData поширюється і заражає комп'ютери поки не відомо. Стандартними шляхами для вірусів-вимагачів є фішингові атаки через електронні листи із зараженими вкладеннями, використання експлойтів ОС, фальшиві рекламні посилання, заражені установники та інші. Серед українських постраждалих в основному комп'ютерні мережі компаній. 



Теги: Украина, Донбасс, вирус, Интернет
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх