Донбасскую войну назвали Отечественной

12.12.2015 08:06
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Донбасскую войну назвали Отечественной

Начальник Генштаба, главком ВСУ Виктор Муженко, поздравил защитников Украины со Днем Сухопутных войск, назвав их непокоренными и закаленными.

Приводим текст поздравления на языке оригинала:

"Товариші генерали, офіцери, прапорщики, сержанти, курсанти і солдати Сухопутних військ Збройних Сил України!
Дорогі ветерани! Від імені керівного складу Збройних Сил України та особисто щиро вітаю вас з Днем Сухопутних військ Збройних Сил України!
Своє професійне свято особовий склад Сухопутних військ Збройних Сил України зустрічає в умовах практичного виконання завдань щодо збройного захисту України. Сухопутні війська як найчисельніший вид Збройних Сил України стали основою їх бойової могутності, гарантом недоторканності священних рубежів нашої країни.
Відстоюючи споконвічне право українського народу на вільне життя, військовослужбовці-піхотинці у взаємодії з іншими видами і родами Збройних Сил України зупинили російсько-терористичну агресію на Донбасі.
Героїчна оборона Донецького аеропорту, штурм та утримання у взаємодії з високомобільними десантними військами Савур-могили, оборона Дебальцевого і Марїнки, звільнення Лисичанська, блокування Слов’янську та інші операції стали для кожного українця символом виняткової мужності воїнів-піхотинців, прикладом військової доблесті та честі.
Нескорена сила українського воїна змусила країну-агресора сісти за стіл переговорів та розпочати процес мирного врегулювання війни на сході України, що стало запорукою для повного визволення української землі від російської окупації.
Загартовані боями на сході країни воїни Сухопутних військ Збройних Сил України покрили себе нетлінною бойовою славою. За самопожертву і подвиги 13 військовослужбовців Сухопутних військ Збройних Сил України удостоєні звання Героя України, з них 4 посмертно, а 5138 отримали державні нагороди.
Вічна пам'ять героям, полеглим за свободу і незалежність України!
До збройного захисту Батьківщини долучився увесь український народ, а кожен шостий захисник України був мобілізований добровільно. Саме тому війна 2014–2015 років стала Вітчизняною. 
Бойові друзі! Я високо ціную вашу вірність Військовій присязі та відданість Українському народові! 
Бажаю всім вам та вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, стійкості духу та нових звершень в ім’я зміцнення обороноздатності України!"



Теги: Украина, Донбасс, война, ВСУ

Вверх