Порошенко: "Якщо б ми опустили руки – Надія б 23 роки перебувала у в’язниці"

29.05.2016 21:49
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Порошенко: "Якщо б ми опустили руки – Надія б 23 роки перебувала у в’язниці"

Президент України Петро Порошенко прокоментува сьогодні, 29 травня, звільнення Надії Савченко с російського полону.

Ось що заявив президент:

"У звільненні Надії нам допомагав весь світ: США, Австралія, Японія, країни ЄС. Але головне – це потужна позиція всередині України, у тому числі – зусилля Марії Іванівні, як мами. Безмежна вдячність кожному, хто допомагав у поверненні нашої героїні додому.

Сьогодні мій перший пріоритет – звільнити всіх, хто заарештований в РФ та всіх, хто знаходиться в полоні на окупованій території
Якщо б ми опустили руки – Надія б 23 роки перебувала у в’язниці. Якщо боротись – то ми точно переможемо!"

Президент зауважив, що лише зараз може відкрито розповісти про деталі цієї операції. «З самого початку будь-яке втручання будь-якого політика, особливо необережні коментарі людини, яка абсолютно незадіяна в ці процеси, тягнули за собою зміну рішення росіян і чергове перенесення», - зауважив Глава держави. За останній час, перед звільненням Надії Савченко, було визначено декілька дат – 18, 22 травня, але російська сторона щоразу їх переносила. Загалом спроб її звільнити було близько двох десятків, додав президент.

«Можу сказати, що сценарій обговорювався дуже довго. Нам пропонували, щоб ми віддали грушників на 48 годин раніше і лише після 48 годин ми б змогли відправляти літак за Надією. Всі ці сценарії були відкинуті. В кінці було домовлено, що зліт літаків відбувається синхронно: наш – із Ростова, їх – з одного із аеропортів Києва. І лише після приземлення ми даємо коментарі для преси», - розповів про подробиці звільнення української льотчиці Петро Порошенко.

«Щодо того, коли я остаточно повірив, що це вже невідворотно, що це відбулося, - я в це повірив тоді, коли оперативний черговий СБУ доповів мені про те, що літак з Надією торкнувся землі. І буквально через 5-6 хвилин Святослав набрав мене по телефону і я вдруге поговорив із Надією і привітав її на українській землі», - сказав президент і назвав дуже символічним те, як Надію зустрічали в Україні, і те, як грушників зустрічали в Росії.

Читайте такжеНадежда Савченко: модельер, журналист, военная, «Пуля», заключенная... Политик?



Теги: Украина, Россия, плен, Надежда Савченко, Порошенко
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх