Поліцейські перекрили канал постачання "живого" товару з прифронтового Маріуполя

19.06.2016 11:40
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Поліцейські перекрили канал постачання "живого" товару з прифронтового Маріуполя

Поки маріупольчанка вербувала для відправки до іншої країни дівчат, правоохоронці ретельно документували їхню зі спільницею злочинну діяльність. Разом з мешканкою Греції вони планували налагодити канал постачання дівчат закордон для надання сексуальних втіх. Масштабний комплекс оперативних дій дозволив затримати всіх учасників підступної змови. Честь довірливих потерпілих врятовано, одну з жінок затримано в Маріуполі, іншу знято з повітряного рейсу Бориспіль-Греція.

Що може бути спільного між 50-річною мешканкою Греції та 26-річною маріупольчанкою? Мабуть, окрім жаги до грошей, нічого. Проте тепер вони обидві – учасниці кримінального процесу за фактом торгівлі людьми. Півроку тривав підготовчий процес для того, щоб бажаючі змогли отримати сексуальні втіхи на території Греції, і рівно стільки ж знадобилося поліцейським, щоб зібрати безкомпромісну доказову базу провини обох змовниць.

Сергій Бичін, заступник начальника Маріупольського відділу поліції розповідає:

-Спілкувалися поплічниці за допомогою спеціальних програм швидкої передачі інформації, обговорювали деталі, розробляли план. Мешканка Маріуполя зобов’язалася вмовити дівчат виїхати на заробітки до іншої країни. Головним важелем тиску було складне матеріальне становище кожної з потенційних жертв та своя важка історія життя. Коли відбір було завершено, жінки допомогли двом потерпілим з оформленням документів. За свої послуги молода зловмисниця мала б отримати по 500 євро за кожну дівчину.

В оговорений час в аеропорту Борисполя на "живий" товар вже чекала спільниця, проте замість довірливих красунь зустрілася з поліцейськими, що виїхали у службове відрядження для затримання злочинниці. Правоохоронці вилучили у неї 1000 євро, придбані білети та документи дівчат. Друга жінка біла затримана за місцем роботи. За місцем її мешкання вилучено копії документів жертв та техніку, за допомогою якої вони спілкувалися між собою.

Наразі за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.149 "Торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи, вчинені за попередньою змовою групою осіб", за що передбачено до 12 років позбавлення волі. Місцева мешканка повністю визнає провину та співпрацює зі слідством, а от іноземка свою причетність до злочинної угоди заперечує. Досудове розслідування триває, повідомляє Маріупольський відділ поліції ГУНП в Донецькій області.



Теги: Донбасс, Киев, Греция, Мариуполь, полиция, проституция
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх