Герой, що боронив Саур-Могилу та вважався загиблим, став сьогодні генерал-майором

24.08.2016 17:27
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Герой, що боронив Саур-Могилу та вважався загиблим, став сьогодні генерал-майором

"На Хрещатику сьогодні було стільки справжніх Героів, про історії і подвиги яких можна знімати фільми . Але мій Герой Дня - Ігор Гордійчук! Сьогодні він став генерал- майором", - пише нардеп, представник України в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах що до ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту (з 14 квітня) Ірина Геращенко.

Ось, що вона розповідає:

"Два роки тому всі клювали керівників украінськоі арміі, що вони роблять все не так. Я не є експертом у військовій справі, і не наважуся , як дехто, повчати, що мали робити наші командири в ті перші страшні місяці війни. Але думаю, в них просто не було досвіду. Ми ж ніколи не воювали. А останні роки армію розвалювали, навіть навчань не було. І ось вперше ми маємо справжніх БОЙОВИХт, аснемпаркетнмх генералів! Ігор Гордійчук, поліглот, знає кілька мов, блискучий офіцер, до останнього відбивав важкий бій на Савур Могилі, був до останньої хвилини зі своїми солдатами...

Його вивозили як загиблого, як мертвого - в дніпропетровський морг... А він взяв - і вижив! Бо попереду багато роботи на Украіну! Бо дружина красуня і виходила його, бо донька студентка і розумниця. Бо тепер він керує ліцеєм імені Богуна і йому хлопців вчити треба.

Про пана Ігоря вперше я почула наприкінці 2014 від президента. А потім ми познайомилися в США, де Ігор проходив реабілітацію. Уявіть собі, йому провокували лежання і повну відмову пам'яті. А рік тому він сам робив вже перші кроки! Як пишалася ним дружина. Ми тоді розгорнули украінський прапор в лікарні і мріяли про повернення хлопців після реабілітації в Украіну.


І ось сьогодні пан Гордійчук , за підтримки - але САМ - йшов отримувати високе звання і стояв з гордо піднятою головою, коли йшли парадом ліцеїсти з Богуна. Я пишаюся, що останні два роки подарували мені знайомство з унікальними людьми. І вони піднімають планку , насправді, для українських політиків - бути гідними ТАКИХ знайомств. Соррі за пафос, але так я відчуваю, коли бачу наших героів".

Читайте также:

Киевский парад и донбасский ад

Донбасская Саур-Могила: место ужаса и силы

Парад в Киеве (ПРЯМАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ)
Полная речь Порошенко на Майдане: коллективный грех, мифическое братство, сигнал врагу и обращение к оккупированным Крыму и Донбассу
Впечатление от парада в Киеве: "Когда пошла последняя коробка - коробка АТО, народ просто взорвался овациями"



Теги: Украина, Донбасс, День Независимости, Саур-Mогила, АТО
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх