У Харкові відбувся Медіа-день зі сталого місцевого розвитку

16.12.2016 09:05
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У Харкові відбувся Медіа-день зі сталого місцевого розвитку

13 грудня 2016 року спільний Проект Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) провів кластерний Медіа-день зі сталого місцевого розвитку для представників обласних та міських ЗМІ  Харківської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

Медіа-день Проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» було присвячено процесу та результатам мобілізації громад у малих містах України. Тематикою Медіа-дня стала також співпраця міської влади та громад у реалізації спільних ініціатив для покращення умов життя людей на прикладі малих міст 4-х східних областей.

Під час Медіа-дня в Харкові були представлені останні досягнення та результати Компоненту з розвитку міст Проекту ЄС / ПРООН МРГ щодо надання допомоги громадам багатоквартирних будинків у створенні ОСББ, розвитку вже існуючих об’єднань, підготовці планів розвитку та отриманні грантів для реалізації власних мікро-проектів. У рамках заходу було проведено Медіа-тренінг щодо способів, підходів та важливості висвітлення в ЗМІ тематики місцевого розвитку та підвищення обізнаності населення через медіа щодо розвитку ОСББ.

Проект «Місцевий розвиток,  орієнтований на громаду» (МРГ) працює в усіх областях України з 2008 року. Третя фаза Проекту ЄС ПРООН МРГ впроваджується протягом 2014-2017 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив у селах та містах України. Завдяки  покращенню  соціальної  інфраструктури підвищився рівень життя 5.6 млн. людей у понад 2000 сіл. Було реалізовано понад 3,800 місцевих ініціатив. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям громадян, обласної/районної/місцевої влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

Новим компонентом Третьої  фази Проекту став компонент з розвитку міст, що охоплює 12 областей  (у тому числі Харківську, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську) та 25 малих міст України.  У Харківській області – це Чугуїв та Мерефа; у Дніпропетровській – Павлоград і Нікополь; у Донецькій - Мирноград,  Бахмут, Добропілля;  у Луганській –  Рубіжне та Сєвєродонецьк. Компонент з розвитку міст Проекту ЄС ПРООН МРГ передбачає розвиток соціальної, економічної та інфраструктурної спроможності міських громад-партнерів Проекту, а також надання  фінансово-методологічної підтримки розвитку мережі ОСББ в містах- партнерах. 

 

Источник: cba.org.ua.



Теги: Украина, Донбасс, Харьков, Европейский союз
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх