Через страховий стаж пенсію не побачать багато українців. ВИДЕО

08.02.2017 21:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Через страховий стаж пенсію не побачать багато українців. ВИДЕО

Збільшення страхового стажу для виходу на пенсію стане найбільшою проблемою для багатьох українських пенсіонерів, адже багато з них не мають його у кількості, достатній для виходу на заслужений відпочинок, розповідає market.korupciya.
Таку точку зору висловив експерт з пенсійних систем Олександр Ткач і додав, що ця проблема торкнеться мільйонів українців.
«Це будь-яких категорій населення може торкнутись, тому що в нас, на жаль, є багато людей, які свого часу не були офіційно працевлаштовані. В ті ж 1990-ті роки люди якимось чином виживали, хтось займався торгівлею, хтось ще десь працював за кордоном на якихось підробітках. Одним словом, що в людей страховий стаж не враховувався ніде, ні по яким документам. Таких людей досить багато, навіть тих, в кого стаж, скажімо, 15-20 років, а люди, в яких стажу менше 25 років, їх ще менше. Тому це може торкнутись мільйонів людей і я не став би йти іншим шляхом», – повідомив Ткач.
За його словами, більшість українців зможуть претендувати лише на соціальну допомогу від держави, яка на 30% буде нижчою від пенсії.
«Якщо людині, приміром, 58 років. Давайте якийсь візьмемо її період, в який вона не працювала, точніше, працювала, але не була офіційно влаштована, наприклад, з 1993 по 2003 рік, десять років вона могла не працювати і в неї може, дійсно, цих 25 років стажу не складеться, і вона не буде підпадати під категорію тих людей, які мають право на пенсію солідарної системи. Це не значить, що вона взагалі залишиться без будь-яких пенсій, але тоді вона змушена буде отримувати соціальну допомогу, яка складає відповідний відсоток від мінімальної пенсії», – додав експерт.
Ткач також наголосив, що у пенсійній системі необхідно йти шляхом її реформування, а не просто піднімати стаж чи вік для виходу на пенсію.

Источник from-ua.



Теги: Донбасс, увеличение, стаж, пенсии
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх