Вихідний на 8 березня - це відлуння "совка" - В'ятрович

09.02.2017 16:12
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Вихідний на 8 березня - це відлуння "совка" - В'ятрович

Вихідний в День всіх жінок 8-го березня – це відлуння радянських звичаїв, а в саме свято потрібно вдихнути нове розуміння. Про це заявив керівник Українського інституту пам'яті В’ятрович Володимир, передає replyua.net.

За словами експерта, свято 8 Березня – це не державне свято, а міжнародний день. А це, за його словами, найголовніша причина для того, щоб в цей день скасувати вихідний. «Державні свята – це ті свята, які пов’язані зі становленням нашої держави. Деяка частина з них є вихідними днями, а деяка – ні. А коли ми говоримо про Міжнародний день жінок, 8 Березня, ми говоримо про міжнародне свято, яке також відзначається і в Україні», - наголосив В’ятрович.

В той самий час він зазначив, що для більшості жінок у всьому світі вихідний день на 8 березня являється ознакою того, що до їхніх прав ставляться з повагою, але така позиція являється помилковою. «Для більшості жінок вихідний день на 8 березня являється ознакою того, що суспільство і далі з повагою ставиться до борців за їхні права. Але саме свято 8 Березня являється Міжнародним жіночим днем, і в більшості країн Європи вихідного немає. Мені здається, що радянська влада перетворила це свято з Дня боротьби за права жінок в «День тортиків, шампанського та квітів», - сказав він. 



Теги: Донбасс, праздник, 8 марта,
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх