Гройсмана закликають скасувати незаконний наказ Омеляна про розпуск Громадської ради при Міністерстві інфраструктури

10.04.2017 19:46
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Гройсмана закликають скасувати незаконний наказ Омеляна про розпуск Громадської ради при Міністерстві інфраструктури

Члени Громадської ради при Міністерстві інфраструктури України переконані, що Міністр Володимир Омелян сфальшував офіційні підстави для розпуску Громадської ради при Міністерстві, відтак вважають таке рішення незаконним. Про це йдеться в зверненні Громадської ради при Мінінфраструктури до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою втрутитися у ситуацію. Копія звернення є у розпорядженні редакції.

Автори звернення наголошують, що В.Омелян протизаконно достроково 14 березня 2017 року ліквідував Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України, яка за кілька дні до того визнала роботу Міністерства незадовільною.

«Офіційна підстава для дострокового припинення діяльності Громадської ради – це нібито її саморозпуск, якого не було і не могло бути, бо Громадська рада при Міністерстві інфраструктури, як і профільні Комітети Ради, її Правління регулярно збирались на планові і позапланові засідання відповідно до законодавства України, виконувала свої завдання, надавала Міністрові та Міністерству численні пропозиції, ініціативні проекти, спрямовані на проведення прогресивних галузевих реформ відповідно до міжнародних та європейських стандартів здійснювати громадський контроль за роботою Міністерства. Що було невигідним для Володимира Омеляна», - наголошується у зверненні.

Автори звернення наголошують, що В.Омелян протизаконно достроково 14 березня 2017 року ліквідував Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України, яка за кілька дні до того визнала роботу Міністерства незадовільною.

«Створена відповідно до чинного законодавства про діяльність громадських рад при центральних органах державної влади Громадська рада при Міністерстві інфраструктури України, куди увійшли відомі фахівці, професіонали, делеговані десятками громадських організацій України та їх об’єднань, добросовісно, чесно і відкрито виконувала покладені на неї інститутами громадянського суспільства обов’язки, а також поставлені державною і громадянським суспільством завдання з врахування міжнародних та європейських правових та галузевих стандартів», - наголошується у зверненні.

За словами профільних активістів, саме принципова діяльність Громадської ради стала не до вподоби Міністру інфраструктури, і він достроково припинив її повноваження, аби не «виплили» висновки Ради про незадовільну роботу Міністерства.

На думку членів Ради, «в чесному, прозорому, демократичному проєвропейському суспільстві такого бути не може».

Відтак профільні активісти вимагають у Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відповідно до ч.9 ст.15 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» скасувати наказ Міністерства інфраструктури України про дострокове припинення діяльності Ради, надавши Громадській раді можливість завершити свою діяльність відповідно до чинного законодавства.

 

Источник: http://from-ua.com 


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх