За скасування декомунізації міська рада Одеси нестиме кримінальну відповідальність – В’ятрович

27.04.2017 12:42
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
За скасування декомунізації міська рада Одеси нестиме кримінальну відповідальність – В’ятрович

Напередодні Одеська міська рада повернув перейменованим раніше вулицями радянські назви, чим порушив закон про декомунізацію. Як передає replyua.net з посиланням на InfoResist, відповідна точка зору була оприлюднена Володимиром В'ятровичем, директором Українського інституту національної пам'яті. У той же час, він зазначив, що свого часу рішенням суду було підтверджено бездіяльність чиновників міської ради щодо перейменування одеських вулиць у рамках проведення декомунізації.

«Таке рішення суду підтвердило, що дії колишнього очільника Одеської області Міхеїла Саакашвілі», - зазначив В'ятрович. Він також підкреслив, що нові назви вулиць не повинні потрапляти під дію закону про декомунізацію.

«Безумовно міська рада має право на перейменування в рамках свого населеного пункту, але в жодному разі не можна повертати назви, котрі вже потрапили дію закону про декомунізацію. Якщо це буде зроблено, якщо це буде підписано міським головою, то це може бути трактуватися як пропаганда тоталітарного режиму. Тоді вже мова буде йти про відповідальність, зокрема кримінальну, за пропаганду комуністичного тоталітарного режиму», - акцентував В'ятрович. 



Теги: Донбасс, Одесса, декоммунизация
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх