Безвіз: як переселенцям отримати біометричний паспорт

18.05.2017 07:55
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Безвіз: як переселенцям отримати біометричний паспорт

Переселенці з тимчасово окупованих Росією територій України можуть отримати новий біометричний паспорт, пред’явивши довідку ВПЛ

Про це під час круглого столу в середу, 17 травня, заявила радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Олеся Цибулько, передає Politeka з посиланням на прес-службу відомства.

Вона також нагадала, що візова лібералізація не дає українцям права працювати в країнах Євросоюзу.

«Потрібно пам’ятати, що безвізовий режим не дає права працювати українцям на території ЄС. Можна знаходитись в країнах ЄС не більше 90 днів протягом 180 днів. Внутрішньо переміщеним особам отримати біометричні паспорти можна у пунктах надання адміністративних послуг, за наявності довідки ВПО», – сказала Цибулько.

Ще одна учасниця заходу – аналітик, ГО «Європа без бар’єрів» Катерина Кульчицька – рекомендувало грунтовно вивчити правила безвізового режиму.

«Громадяни України повинні детально вивчити правила користування безвізовим режимом, щоб не допустити відмов у в’їзді в країни ЄС. Основні вимоги для громадян – це мати з собою біометричний паспорт і мати з собою документи, які підтверджують мету поїздки і умови перебування за кордоном. Дуже важливо, щоб людина могла чітко пояснити прикордонникам мету свого візиту», – підкреслила Кульчицька.

Нагадаємо, сьогодні, 17 травня, в Страсбурзі відбулася церемонія підписання законодавчого акту про безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом. Сам безвіз запрацює через 20 днів після публікації даного рішення в Офіційному журналі ЄС.



Теги: Донбасс, переселенцы, безвизовый режим, биометрический паспорт
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх