Ющенко і Кучма гостро відреагували на заборону Порошенка

18.05.2017 06:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Ющенко і Кучма гостро відреагували на заборону Порошенка

Санкції Петра Порошенка прокоментували колишні президенти країни – Леонід Кучма і Віктор Ющенко

Як передає Politeka , в цілому, другий і третій президенти України позитивно оцінюють указ чинного голови держави.

При цьому у кожного з них є одне «але». Наприклад, Кучма каже, що «ситуація не дуже приємна», а Ющенко вважає, що Порошенко ввів заборону «дуже пізно».

«Не дуже приємно, що ми змушені йти на такі кроки, але скажіть мені: в Росії є хоч одна українська школа, бібліотека, телеканал? В обговоренні таких важливих питань в нинішніх умовах важливо ставити на ваги всі факти і думати про завтрашній день», – заявив Леонід Кучма.

У свою чергу, Ющенко наголошує на необхідності перервати взагалі з Росією всілякі людські зв’язки: «Дуже пізно і дуже мало. З окупантом треба перервати все – всі людські зв’язки, обмін капіталом, обмін послугами. Тому що це – війна. Вчорашнє рішення – це не питання свободи слова, це питання безпеки країни. Інше питання, чому це не було зроблено три роки тому».

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

У доданому до указу тексті рішення РНБО України від 28 квітня йдеться: «Підтримати пропозиції про продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом міністрів України (розпорядження від 26 квітня 2017 № 288-р), Службою безпеки України і Національним банком України».

У списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних.

Сьогодні голова служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Валентин Петров зазначив, що влада країни не має наміру карати людей за обхід блокування російських сайтів. За його словами, якщо вдасться удвічі зменшити число заходів на соцмережі та сайти з Росії, то влада буде вважати це досягненням.

Тим часом українські мобільні оператори вже приступили до блокування російських соціальних мереж.



Теги: Донбасс, запрет, социальная сеть, Порошенко, Кучма, Ющенко
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх