Нападник на Осмаєва вже вбивав ворогів Кадирова

02.06.2017 15:08
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Нападник на Осмаєва вже вбивав ворогів Кадирова

Стало відомо ким був нападник на Аміну Окуєву і Адама Осмаєва

Російське видання “Руспрес” зазначає, що колишнього охоронця Кадирова – Умара Ісраїлова, який звинувачував президента Чечні Рамзана Кадирова в тортурах, у 2009 році вбили у Відні, де він просив політичний притулок.

Повідомлялося, що вбивцею Ісраїлова був якийсь пітерський бандит Артур Денісултанов-Курмакаев на прізвисько “Дінго”.

В кінці 2006 року Ісраїлов подав до Європейського суду з прав людини позов проти Росії, в якому звинувачував Кадирова в тортурах і викраданні людей. Адвокат Ісраїлова Надя Лоренц в заяві в поліцію стверджувала, що вбивця Денісултанов-Курмакаев наполягав, щоб її підзахисний відкликав свій позов.

На допиті після вбивства, Курмакаев розповідав про списки ворогів Кадирова, де є 300 кандидатів на відстріл.

Він також пояснив, що 50 чоловік з цих 300 живуть в Австрії і їм загрожує небезпека. За словами Денісултанова-Курмакаев, він нібито теж виконував волю Кадирова. Йому слід було переконати Ісраїлова повернутися до Чечні, а після відмови надійшов наказ убити відступника.

New York Times, яка проводила власне розслідування смерті Ісраїлова, з посиланням на офіційні свідчення Курмакаева писала, що влітку 2008 року він незаконно проник до Європи за завданням високопоставленого чиновника з оточення Кадирова для того, щоб змусити Умара Ісраїлова відкликати свою скаргу з Страсбурга.

За тим же показань: запропонована йому “премія” за повернення Ісраїлова в Росію, включаючи, якщо треба, викрадення або, якщо не вийде, вбивство, становила 100 000 доларів США.

Повідомляється, що уродженець чеченського Гудермеса Артур Денісултанов вперше був засуджений в 1990 році ще в Чечено-Інгушської АРСР. Тоді він отримав два роки за вимагання, але в лютому 1991-го вийшов за амністією, оголошеною Джохаром Дудаєвим. Незабаром він перебрався до Петербурга, де зайнявся киоскового бізнесом, встановивши перші точки на Московському вокзалі. За словами самого Артура, в 1995 році він дивом вижив після замаху в Москві, де його розстріляли партнери по бізнесу.

Повідомляється, що Денісултанов “прославився” завдяки гучній історії зі своїм обміном в 1998 році на російського солдата, який знаходився в чеченському полоні.

Денісултанов взяв прізвище Курмакаев влітку 2001 року, коли одружився з сестрою відомого гатчинского бізнесмена кіям Курмакаев. Згодом він неодноразово змінював паспорта і прізвища.

Як уже повідомляла Politeka, в Києві на Подолі стався замах на учасників АТО, які служили в рядах батальйону поліції Київ-2, подружжя Адама Осмаєва і Аміну Окуеву.

Нападник вистрілив в груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів в стрілка. В даний час Адам Осмаєв перебуває лікарні у важкому стані.

Джерело: “Еспресо



Теги: Донбасс, Киев, стрельба, покушение, наемник
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх