Боєць АТО пів року в полоні бойовиків приховував український прапор

27.08.2017 22:13
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Боєць АТО пів року в полоні бойовиків приховував український прапор

Бійцеві АТО Максиму Авраменку з позивним «Богун» вдалося зберегти в полоні бойовиків в окупованому Донецьку прапор України.

Про це розповів волонтер Павло Нетьосов, передає Апостроф.

«Богуна» та його побратимів взяли в полон і відразу відправили в донецьке СБУ (захоплену бойовиками будівлю СБУ, - ред). А там на вході сепари зірвали український прапор, кинули на підлогу – і змушували кожного нашого бійця витирати об нього ноги. Хлопці відмовлялися. Їх почали вовтузити. А цей малюк скористався моментом, схопив цей прапор і засунув собі кудись під одяг. І його не знайшли. Сепари такі: «Гаразд, хрін з ним, з цим укропівським ганчір'ям – всіх у підвал!», - розповів він.

В полоні у бойовиків «Богун» пробув півроку і все це час переховував прапор. В день звільнення з полону боєць обмотав прапор навколо себе і вивіз його. Після цей прапор взяли у музей.

Під час Дня прапора у 2015 році вітрина з тепер вже експонатом музею стояла на Софійській площі і поруч з нею стояв сам Авраменко.

«І тут Порошенко йде. Підходить до «Богуна» і запитує: «А що це за прапор?» А той такий: «Ми, батальйон «Донбас», відмовляємося від усіх наших нагород, якими ви як президент України нас нагороджували – і вимагаємо звільнення нашого товариша!» Тоді ще останній їхній побратим, «Сімка», залишався в полоні. Він сам – з Донецька, так сепари його вовтузили так – мамо, не горюй!», - розповів Нетьосов.

 



Теги: Донбасс, флаг, АТО, боец
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх