Як отримати дозвіл на зброю: українцям дали інструкцію

09.04.2018 13:33
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт

Жителі України регулярно виступають з вимогами про легалізацію, створюють петиції і проводять громадські обговорення цього питання.

У той же час, президент України Петро Порошенко відмовляється від цього шагу, оскільки, за його словами, більшість українців, а саме 82%, виступають проти.

При цьому, як вказує статистика, в Україні два мільйони людей легально володіють зброєю. На сьогоднішній день, за українськими законами можна цілком легально придбати зброю для самозахисту, але тільки з розряду мисливських рушниць або карабінів.

Politeka вирішила розповісти, як можна отримати дозвіл на володіння зброєю і в скільки це обійдеться.

Для цього необхідні наступні документи:

– Медична довідка форми 127 о. Вона дійсна протягом трьох років, а її вартість близько 160 гривень.

– Довідка про несудимість, яку видають в МВС. Вона обійдеться в 90-100 гривень. Термін видачі – від 1 до 12 днів.

– Довідка про проходження стрілецьких курсів за програмою МВС в одному з стрілецько-спортивних клубів.

– Обов’язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути випадково заподіяна третій особі. Страховка на три роки буде коштувати близько 50 гривень.

– Заява про видачу дозволу на придбання зброї. Воно заповнюється в відділенні дозвільної системи МВС за місцем проживання.

– Карта-заява. Заповнюється там же.

– Необхідно сплатити послуги дозвільної системи та обов’язково надати чек (близько 50 гривень).

Видачу дозволу проводять підрозділи дозвільної системи Міністерства внутрішніх справ України.

Відзначимо, що згідно із законами України, травматичну зброю мають право носити журналісти, нардепи, родичі працівників суду і правоохоронних органів, особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, а також громадяни, які охороняють громадський порядок і державний кордон (дружинники).

Після подачі необхідних документів, дозвіл буде видано протягом месяцаю. На руки видаетсябБланк суворої звітності, який складається з трьох частин: першу відразу залишає собі МВС, з двома останніми йдете в магазин і купуєте зброю. Потім, співробітники магазина залишають собі другу частину, а в третю вписують характеристики зброї і віддають вам. Термін дії дозволу на придбання – 3 місяці.

Після покупки зброї протягом 10 днів його потрібно зареєструвати у підрозділі дозвільної системи МВС. Після цього, протягом двох тижнів ви, нарешті, отримуєте, остаточний документ – дозвіл на зберігання і носіння зброї.

Потім, необхідно провести контрольний відстріл для внесення результатів в базу МВС. При собі потрібно мати власну зброю, дозвіл на неї, паспорт і три штатних патрона. Також обов’язковою умовою є наявність сейфа.

Зброя, боєприпаси до неї, основні його частини повинні зберігатися в металевих ящиках, сейфах за місцем постійного проживання власника.

 

Источник: https://from-ua.com 



Теги: Донбасс, оружие, разрешение
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх