Медреформа в Україні отримала несподіваний поворот: лікарям загрожує в’язниця

04.05.2018 10:48
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Медреформа в Україні отримала несподіваний поворот: лікарям загрожує в’язниця

Українські медики можуть понести кримінальну відповідальність за внесення в електронну систему охорони здоров’я персональних даних пацієнта без його згоди

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає Україна Online.

“Мені стало відомо про випадок, коли людина прийшла до медичного закладу, щоб підписати декларацію з лікарем, якого обрала, однак виявилося, що в електронній системі охорони здоров’я вже містяться її персональні дані і декларація, яку вона ніколи не підписувала”, – написала вона.

Супрун зазначила, що на даний момент з’ясовуються обставини цього інциденту. При цьому його винуватці будуть покарані.

“Лікарі та уповноважені особи, які підписують декларації про вибір лікаря в медичних установах, не мають права вносити в систему персональні дані без відома і підпису пацієнта. Це шахрайство з метою заволодіння державними коштами, відповідальність за такі дії буде відповідна до Кримінального кодексу”, – заявила Супрун .

За словами чиновниці, перед початком виплат працівники Національної служби здоров’я ретельно вивчать всі декларації, які надійшли від медичних установ. Якщо вони зіткнуться з подібною ситуацією і медичні заклади не зможуть її пояснити, то Служба передасть заяву до компетентних органів.

Пацієнт, який опиниться в подібній ситуації, зможе звернутися зі скаргою в той заклад, де була підписана декларація про вибір лікаря й використані персональні дані без його відома.

Кожна людина має право на припинення дії такої декларації та підписання нової з іншим лікарем. При цьому дія старого документа буде припинена автоматично.

 

Источник: https://from-ua.com 



Теги: Украина, Донбасс, реформа, медицина
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх