Індійська спеція від діабету

25.07.2018 22:07
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Індійська спеція від діабету

Ця індійська спеція сприяє зниженню ризику діабету. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я". 


Відома індійська спеція куркума з давніх часів застосовувалася в медичних цілях для загоєння ран, зменшення болю і ознак запалення. Вчені вирішили з'ясувати, який ефект має ця спеція проти таких захворювань, як виникнення ожиріння і діабету II типу.

Ендокринологи з Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії, використовуючи результати тестів на рівні інсуліну і глюкози в крові, довели, що куркума, додана в раціон харчування лабораторних мишей, зробила тварин менш сприйнятливими до розвитку діабету.

Вчені виявили, що у гризунів, які одержували їжу з куркумою, значно зменшилися процеси запалення в жировій тканині й печінці. Американські медики вважають, що куркумін, антиоксидантний компонент в рослині, має властивості по нормалізації вироблення інсуліну, запобігаючи тим самим діабету. 

За словами фахівців, куркума не має ніякого обмеження дози споживання, принаймні 12 грамів щодня не зашкодять людському організму. До того ж дія куркумину була пов'язана з невеликим, але істотним зниженням маси тіла і вмістом жиру в тканинах, не зважаючи на калорійність їжі.

Таким чином, куркума корисна і для фігури, вважають терапевти.


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх