Знов пенсіонери?.. Який «сюрприз» приховують майбутні парламентські вибори

04.06.2019 14:43
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Знов пенсіонери?.. Який «сюрприз» приховують майбутні парламентські вибори

Більшість на майбутніх парламентських виборах має шанси набрати та політична сила, яка орієнтується на старший пенсійний електорат. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, аналітик Тарас Чорновіл.
Коментуючи шанси нової політичної сили Володимира Гройсмана пройти у парламент, наш співрозмовник зазначає, що нинішньому прем’єру навряд чи вдасться досягнути прохідного бар'єру.
«Поки що його планка виглядає десь в районі 2-3%», - прогнозує Чорновіл.
«Гройсман втягується у виборчу кампанію на основі заяв: мовляв ми досягли, ми зробили... Але ми бачили, що подібна тактика нічим не допомогла Яценюку. Чи це допоможе Гройсману? Він відтягував голоси виключно у Порошенка. Якусь кількість він зможе відтягнути - чи багато? Я думаю, що ні. У Порошенка зараз теж не найкращій електоральний період, йому осінь дала б більший ефект. Тому Гройсман зараз бере виключно порошенківські голоси, розтягує цей обмежений електорат і має всі можливості провалитися на виборах», - каже експерт.
На думку політолога, група Володимира Гройсмана могла б зайти у Верховну Раду «як мажоритарними».
«У них є ресурси, є можливості, є свої зв'язки, зокрема у Вінницькій області, у нього, у Реви, ще у кількох, які б могли десь поскубати електорат в центрі і на заході України. Тож якби Гройсман вирішив пустити себе і членів своєї команди по кількох мажоритарних округах, то їхня група могла би, в принципі, зайти у ВР», - додає аналітик.
За словами експерта, вибори, які відбудуться влітку, дуже стрімкі, і більшість має шанси набрати та політична сила, яка орієнтується на старший пенсійний електорат.
«В першу чергу це допомагає Опозиційній платформі - вони влітку візьмуть значно більше, тому вони так активно і виступали за дочасні вибори. Чи допоможе це Зеленському - це йому дуже допоможе, тільки з однієї причини - що він ще не втратив свої рейтинги, і за його політичну силу за інерцією ще готові голосувати. А Гройсману, мені здається, це далеко не на користь, просто він не встигне розкрутитися і він не встигне відділитися, відмитися від прем'єрської посади», - додає співрозмовник видання.



Теги: Донбасс, выборы, Рада, пенсионер, избирательная кампания
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх