Нове турне Трампа: відомий дипломат «розшифрував» маршрут президента США

05.05.2017 15:05
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Нове турне Трампа: відомий дипломат «розшифрував» маршрут президента США

Український дипломат Вадим Трюхан на своїй сторінці в Facebook пише про те, що президент США Дональд Трамп визначився зі своїми першими закордонними візитами: Саудівська Аравія, Ізраїль, Ватикан, саміт НАТО в Брюсселі, саміт G-7 на Сицилії. Як пише дипломат, на перший погляд, солянка без жодної логіки. Проте лише побіжний аналіз маршруту цього турне дає можливість зробити деякі серйозні висновки і обережно-оптимістичні прогнози.

«По-перше, Саудівська Аравія – це ключовий союзник Вашингтону у Перській Затоці і в усьому регіоні Близького Сходу. Шейхи оцінять символічність моменту, адже на Сході знають ціну жестам. Крім того, вже є припущення, що в Ер-Ріяд з’їдуться лідери Ісламського світу. Якщо зустріч президента Трампа з ними дійсно відбудеться, і буде належно організована за змістом, то вона стане безпрецедентним дипломатичним успіхом США», – написав Вадим Трюхан. Він додає, що Ізраїль, після відомого голосування в РБ ООН, потребує перезавантаження відносин зі США. Перші контакти по лінії прем’єра Нетаньяху з президентом Трампом у лютому дозволили «звірити годинники» і виявити межі можливих компромісів. Переговори ж в Тель-Авіві потенційно здатні забезпечити виконання цього завдання вже в повному обсязі, або ж, як мінімум, по ключовим пунктам, - Іранське ядерне досьє, поселення, врегулювання в Сирії. Ватикан. Тут особливі морально-етичні сентименти. Президент США демонструє, що в нього вистачає часу на все, - від безпеки і боротьби з тероризмом, до піклування про здоров’я нації, освіту і наскільки чутливої сфери, як релігія і моральність. «Хоча в цьому випадку йдеться не лише про віру в Бога, задумка тут набагато глибша, - аудієнція у Папи Римського Франциска дозволить значно поліпшити реноме містера Трампа в очах багатьох американських, і не тільки, домогосподарок, фермерів та іншого простого люду, від голосів якого залежить скільки термінів проведе в Білому домі Трамп і яку підтримку матиме в Конгресі», – вважає Вадим Трюхан.

За його словами, останні дві закордонні зупинки президента США покликані дати відповіді світу на декілька ключових питань, які стосуються перспектив війни і миру, економічного розвитку, боротьби з тероризмом тощо. В колі партнерів по НАТО і G7 буде не до жартів. Весь світ спостерігатиме за цими двома днями, затамувавши подих, кожна промова чи коментар Трампа буде розібрана на цитати і інтерпретована експертами в десятках варіацій, але після цих двох днів нарешті настане ясність стосовно зовнішньополітичного курсу, який буде нахраписто і жорстко впроваджувати в життя адміністрація Трампа як мінімум протягом найближчих трьох з половиною років. 

 

Источник: http://replyua.net 



Теги: США, Донбасс, президент, визит, Дональд Трамп
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх