Последние новости раздела

Меркель проти США в «нормандському форматі» – журналіст

12.05.2017 07:55
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Меркель проти США в «нормандському форматі» – журналіст

Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель не до душі ідея залучення Сполучених Штатів в «нормандський формат» для врегулювання конфлікту в Україні

Таку думку висловив журналіст-міжнародник Олександр Демченко, передає Politeka.

За його словами, Вашингтону участь у переговорах у «нормандському форматі» потрібно, щоб чинити тиск на Кремль по низці питань, що не зачіпають Україну.

«Вона (Амеріка, – Ред.) б може й хотіла увійти до Нормандського формату саме для того, щоб тиснути на Російську Федерацію в окремих питаннях – в питаннях Сирії, в питаннях тероризму, в питаннях Лівії, Іраку, Ірану і так далі. Єдине питання у тому, на скільки мені відомо, Ангела Меркель не дуже хоче щоб американці втручалися у Нормандський формат. Чому вона цього не хоче, наразі ще поки не зрозуміло», – сказав Демченко.

Зачепив журналіст і недавні президентські вибори у Франції – в країні, яка входить в «нормандську четвірці». Демченко вважає, що в майбутньому Париж при Емманюель Макрона матиме більше впливу в Європі.

«Але потрібно говорити про те, що Еммануель Макрон є проамериканським політиком, він конкретно виступає за НАТО, він виступає за збереження європейської співдружності і він антиросійський. І в майбутньому, якщо Великобританія вийде із співдружності, то його країна буде відігравати набагато значнішу роль на Європейському континенті. Тому що це буде єдина країна, яка має свій ядерний потенціал, ядерну зброю», – зазначив він, прогнозуючи, що Франція зрівняється з Німеччиною і можливо захоче включити США у «нормандський формат».

Як повідомляла Politeka, про можливе приєднання США до переговорів в такому форматі 10 травня заявляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі з держсекретарем Рексом Тіллерсона у Вашингтоні.

За матеріалами «5 канал».



Теги: США, , Меркель, нормандский формат

Вверх