Представники ЄС прокоментували заборону Києвом російських соцмереж

20.05.2017 08:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Представники ЄС прокоментували заборону Києвом російських соцмереж

Влада України повинна вжити заходів, щоб рішення про блокування російських сайтів і соцмереж в країні не порушувало право на свободу вираження поглядів, йдеться в заяві представництва ЄС в Україні.

Раніше президент України Петро Порошенко затвердив рішення Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) про продовження і розширення списку фізичних та юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. У розширений список увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, на Україні забороняється доступ до соцмереж "ВКонтакті", "Однокласники" і ресурсів "Яндекса" і Mail.ru. Указ набув чинності в середу. 

«Ми чули публічні заяви української влади, що рішення ґрунтується на стурбованості щодо національної інформаційної безпеки ... Ми усвідомлюємо, що захист національної безпеки є прерогативою українського уряду. Однак ми очікуємо, що влада здійснить кроки щодо того, що обмежувальні заходи, прийняті на основі національної безпеки, не матимуть негативного впливу на фундаментальне право на свободу думки», - цитує інформагентство УНІАН заяву представництва.

При цьому в Євросоюзі очікують подальших пояснень від української влади, в тому числі щодо тимчасового характеру цих заходів.

Источник: vectornews.net



Теги: Донбасс, ЕС, запрет, соцсети
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх