У результаті проведених перевірок деякі закарпатці вже втратили пенсію в Угорщині

22.11.2017 18:16
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У результаті проведених перевірок деякі закарпатці вже втратили пенсію в Угорщині

В сусідній Угорщині знову зацікавилися українцями, переважно із Закарпаття, які отримують там пенсію. Зокрема у понеділок під час пленарного засідання у парламенті Угорщини представник соціалістичної партії Іштван Тукач запитав: «Як довго ми ще будемо сплачувати пенсію українцям?», пише mukachevo.net.

Він вказав на зловживання, які існують у населених пунктах області Саболч-Сатмар-Берег. А саме, про те, що чимало українців, які не проживають в Угорщині, отримують значно більшу суми державних виплат, ніж місцеві жителі.

Секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Бенце Ретвари зазначив, що міжнародний договір, прийнятий у 1962 році, дозволяє українцям отримувати угорську пенсію. Уряд має в планах переглянути цю конвенцію, однак політична ситуація в Україні поки що ускладнює можливість це здійснити. Також Бенец Ротварі додав, що були проведені перевірки, в результаті яких було знято нарахування пенсії через зловживання. Однак не назвав кількості таких випадків.

Нагадаємо, що в Угорщині на виплату пенсій вихідцям з України щорічно витрачають понад 1 млрд форинтів.

Щороку з Угорщини до Пенсійного Фонду України надходить понад 600 запитів стосовно підтвердження страхового стажу, що передається угорській стороні, і враховується там при призначенні пенсії. Наразі понад 10 тисяч осіб, вихідців з України, отримують пенсію в Угорщині. В основній масі це мешканці Закарпатської області.

Наразі середня пенсія в Угорщині складає приблизно 125.000 форинтів, що дорівнює сумі у 12.500 гривен. Слід зазначити, що деякі українці примудряються отримувати пенсію, яка складає 200.000 форинтів і вище. Все залежить від попередньої зарплати, стажу роботи, кваліфікації, посади, отриманих нагород тощо.

Аби отримувати пенсію в Угорщині громадянства не достатньо – там потрібно постійно проживати. Тих, хто отримав громадянство і прописався в Угорщині, а фактично проживає в Україні, можуть позбавити пенсії. Зокрема соцпрацівники не лише навідуються до "нових" пенсіонерів, а й опитують сусідів чи дійсно вони тут проживають і ведуть господарство.

 

Источник: https://from-ua.com 



Теги: Украина, Донбасс, Венгрия, проверка, пенсии
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх