За допомогою яких продуктів можна підвищити гемоглобін?

09.11.2017 18:38
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
За допомогою яких продуктів можна підвищити гемоглобін?

Виявивши у себе знижений гемоглобін, люди абсолютно марно звертаються до лікарських препаратів. В першу чергу слід переглянути систему харчування, додавши в меню продукти, що містять залізо та інші цінні елементи, які сприяють його повноцінному засвоєнню.

З дефіцитом заліза найбільш ефективно допомагає справлятися буряк, він корисний в сирому, вареному вигляді. Цей продукт забезпечує регенерацію вмісту заліза, "запускає" червоні кров'яні клітини, збагачує киснем кров. Допоможуть підвищити гемоглобін і інші овочі.

Морква. Продукт вживається свіжим, дозволяється додавання в салати, можна варити.

Помідор. Овоч покращує кров'яної склад, насичує його необхідними елементами, перешкоджає формуванню тромбів. Помідори не втрачають цінних якостей після термічної обробки.

Картопля. Овоч насичений не тільки залізом, але і іншими корисними елементами - кальцієм, фосфором, калієм, магнієм, вітамінами і органічними кислотами. В меню включається в вареному вигляді.

Кабачок. Продукт багатий залізом, калієм і магнієм. Вміст вітаміну C допомагає в засвоєнні заліза.

Всі перераховані овочі зміцнюють організм, відновлюють функціонування кишечника, що робить більш ефективною боротьбу зі зниженим гемоглобіном.

Які фрукти підвищують гемоглобін?

Сучасні дослідження встановили, що з фруктів першим плодом в боротьбі з дефіцитом заліза є свіжий персик. 4 мг присутні в 100 г свіжого продукту, в сушеному - близько 3 мг. Актуальні й такі фрукти.

Айва. Додавання в меню 100 г забезпечує надходження 3 мг заліза.

Хурма. Вживання в їжу 100 г плоду "дарує" організму 2.5 мг заліза.

Груша. Крім заліза (2.3 мг) фрукт багатий цинком, марганцем, кобальтом, міддю, ефективний при лікуванні анемії.

Яблуко. Тривалий час вважалося фруктом номер один в списку плодів, збільшують концентрацію в організмі гемоглобіну. У свіжому вигляді 100 г яблук мають 2.2 мг. Краще виглядають показники сушених плодів - більше приблизно в 2.7 рази.

Гранат. З'ївши 100 г продукту можна поповнити запаси заліза на 1 мг. Він хороший також великою кількістю цінних вітамінів.

Абрикос. Найкраще вживати в сушеному вигляді, концентрація необхідних елементів збільшується. Корисний і свіжий продукт - 0.7 мг. Крім заліза в складі абрикосів присутні кобальт, марганець, мідь. Всі ці елементи в сукупності корисні при анемії, активізують біосинтез гемоглобіну.

 

Источник: http://zdorovia.com.ua 



Теги: Донбасс, здоровье, продукты
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх