Українська розвідка виявила на цьому тижні на Донбасі рекордну з початку року кількість "Градів" окупантів

22.06.2016 17:17
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Українська розвідка виявила на цьому тижні на Донбасі рекордну з початку року кількість "Градів" окупантів

Головне управління розвідки Міноборони України костатує, що у період з 15 по 21 червня ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишається складною: зберігається напруженість вздовж всієї лінії зіткнення через збільшення провокаційних дій російських окупаційних військ, противник проводить ротацію передових підрозділів з одночасними поповненням боєприпасів та удосконаленням фортифікаційного обладнання позицій.

Тривають спроби витіснення сил Антитерористичної операції з опорних пунктів у районах Авдіївки, Мар’їнки, Новотроїцького, Павлополя.
Крім того противник активізував ведення розвідки із застосуванням БПЛА, диверсійно-розвідувальних груп та підрозділів радіоелектронної розвідки.
На цьому тижні комісія Генерального штабу збройних сил Росії проводить перевірку 1 і 2 армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях України.
Також, продовжується накопичення озброєння, військової техніки, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та інших засобів, доставлених з території Росії.

Протягом тижня розвідувальними органами України виявлено значне збільшення випадків порушень Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки, а саме 71 факт, з них:
у 15-км зоні – 22 факти, в яких зафіксовано 88 танків. Танки було виявлено у районах населених пунктів Горлівка, Донецьк, Кременець, Луганськ, Макіївка, Нижнє Лозове, Новогригорівка, Первомайськ, Софіївка, Ясинувата;
у 25-км зоні – 28 фактів, в яких зафіксовано 87 одиниць артилерійських системи та САУ. Зазначена інформація підтверджується матеріалами космічної розвідки у районах н.п. Макіївка, Антрацит, Міусинськ, Бугаївка та Шимшинівка. Крім того перебування заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем виявлено у районах Горлівка, Донецьк, Комунарівка, Макіївка, Мінеральне, Новогригорівка, Софіївка, Сєдово, Ю’рївка, Ясинувата.

Продовжується накопичення поблизу лінії зіткнення реактивних систем залпового вогню. На цьому тижні виявлено рекордну кількість 122-мм РСЗВ БМ-21 “Град” з початку року, а саме: 60 одиниць, що майже удвічі більше ніж на попередньому тижні.

Крім фактів перебування РСЗВ, зафіксованих космічними знімками у районах населених пунктів Антрацит, Макіївка та Міусинськ, реактивні системи також виявлено у районах населених пунктів Азов, Горлівка, Донецьк, Дзержинське, Єнакієве, Кременець, Нижнє Лозове, Нижні Бирюки, Первомайськ, Старобешеве, Стаханов, Центральне, Ясинувата.

Зазначена інформація доведена до керівників Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації обстановки для документування і фіксації встановленим порядком.



Теги: Украина, Россия, Донбасс, , разведка, оккупация, танки, РСЗО "Град"

Вверх