Розвідка повідомила, що готують окупанти Донбасу

03.07.2016 12:13
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Розвідка повідомила, що готують окупанти Донбасу

Головне управління розвідки Міністерства оборони України розповіло про обстановку в районі проведення АТО станом на 3 липня.

Ось, що повідомило ГУР:

"Противник продовжує заходи, спрямовані на підтримання боєготовності військ, проводить посилення передових підрозділів та вдосконалення інженерного обладнання переднього краю оборони на напрямках:
Новоайдарський. Проводиться перевірка стану фортифікаційного обладнання передових позицій у смузі відповідальності 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ);
Сєверодонецький. З н.п.Стаханов у напрямку н.п.Первомайськ переміщено шість вантажівок з особовим складом, чотири БТР, два паливозаправники 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов);
Слов’янський. Через н.п.Нікішине у напрямку н.п.Дебальцеве перекинуто два вогневі взводи самохідних гармат, три вантажівки з боєприпасами та дві з особовим складом. З переднього краю відведені 10 одиниць 122-мм РСЗВ “Град” реактивного артилерійського дивізіону 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) після прибуття до смуги відповідальності 7 омсбр та 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) підрозділів ствольної артилерії 1 і 2 АК;
Донецький. Передові підрозділи 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) приводились до вищого ступеня бойової готовності. На 4 липня ц.р. у районі оборони 2 мотострілецького батальйону полку заплановано встановлення мінних загороджень (протипіхотні міни типу МОН-90, МОН-100, МОН-200), використання яких є порушенням Оттавської конвенції. У рамках ротації передових підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) до району н.п. н.п.Старомихайлівка прибуло три вантажівки з особовим складом;
Маріупольський. До н.п.Красноармійське переміщено танковий і мотострілецький взводи та вогневий взвод 122-мм РСЗВ “Град” 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ).
Противником продовжується активне ведення розвідки з метою уточнення змін у бойових порядках на передньому краї і в тактичній глибині оборони сил АТО. Зафіксовано задіяння оперативно-тактичного БПЛА з території РФ та шести тактичних БПЛА. Відмічено вихід диверсійно-розвідувальної групи 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) у напрямку н.п.Світлодарськ.
Зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з території РФ. До н.п.Ровеньки прибуло сім цистерн з паливно-мастильними матеріалами (300 тонн).
Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ та РСЗВ у районах н.п.Стаханов, Макіївка, Донецьк, Тернове, Торез, Молодіжне та Мічурине".

Читайте також:
На Донбасі російський снайпер пообіцяв пристрелити офіцерів штабу бригади



Теги: Россия, Донбасс, война, разведка, оккупация, АТО, боевики

Вверх