Історія із зони АТО: як "Бодя" врятував товарищів

07.08.2016 09:12
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Історія із зони АТО: як "Бодя" врятував товарищів

За плечима одного з кращих бійців 93-ї окремої механізованої бригади - водія-механіка БМП-2 солдата військової служби за контрактом Богдан (озивний "Бодя") вже три відрядження у зону проведення антитерористичної операції на сході країни. Десятки успішно виконаних бойових завдань на лінії зіткнення з противником. Людина, яка в жодному разі не буде відсиджуватися у тилах.

Ось, що розповідає про Богдана прес-центр штабу АТО:

"Бойовий досвід молодого захисника розпочався ще восени 2014 року, коли разом з товаришами зустрів перші бої поблизу Пісок. Протягом п’яти місяців йому доводилося стримувати щоденні спроби противника прорватися у глиб нашої оброни. Раз по раз ворог "накидав" мін, після чого намагався атакувати. Та усі спроби були марні: бійці 93-ї зустрічали бойовиків шквальним вогнем у відповідь, не даючи ворогу можливості наблизитись до опорних пунктів.
Вже у 2015 році хлопець зустрів нові випробування долі, коли впродовж десяти місяців поспіль довелося оборонятися в районі шахти "Бутівка".
- Це була одна з найгарячіших точок на карті проведення АТО. По той бік був добре озброєний противник з чисельним особовим складом, - розповідає Богдан. – Та попри все у професійності з нашим підрозділом йому не рівнятися. Відстань між нами складала якихось 250-300 метрів, а тому нам необхідно було постійно пильнувати.
Під час одного з нічних чергувань на спостережному пункті, Богдан відчув якусь тривогу, щось підказувало йому про небезпеку. І не дарма…
- Вдивляючись у прилад нічного спостереження, помітив групу людей, яка намагалася непомітно підійти до нашого укриття. Відразу промайнула думка – ДРГ. Діяти потрібно було миттєво та обережно, - пригадує хлопець події тієї зимової ночі. – Доповівши командиру, було прийнято рішення на знищення ворожої групи людей. В результаті бою одного з диверсантів було вбито, а решта відступила.
Завдяки пильності Богдана було знищено одного з членів диверсійно-розвідувальної групи противника та збережено життя українським військовослужбовцям, які чергували на спостережному пункті Бутівки. Адже, більш за все, противник мав намір під покровом ночі непомітно проникнути на позицію та ліквідувати групу українських захисників 93-ї бригади.
Нещодавно молодого українського бійця було нагороджено відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком "За зразкову службу". Вручив її особисто Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.
Сам юнак не вважає, що щось зробив героїчне, просто виконав свій обов’язки під час чергування. За його словами, будучи в темну пору доби на пості, треба пильнувати в рази краще, адже в цей час більшість особового складу відпочиває і є ідеальною мішенню для диверсантів.
Наразі Богдан з бойовими побратимами майже півроку утримує позиції на одному з опорних пунктів поблизу Новотошківки, що на Луганщині.
- Останнім часом відносно спокійно, хоча ворог іноді дає про себе знати, використовуючи заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети, також часто по нашим позиціям працю снайпер. Та на щастя з нашої сторони втрат немає, а це найголовніше, - говорить Богдан".



Теги: Донбасс, война, враг, АТО, ВСУ, диверсанты
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх