Куди сьогодні прибув голова Донеччини

20.08.2016 17:20
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Куди сьогодні прибув голова Донеччини

Сьогодні, 20 серпня, очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський з робочим візитом відвідав с. Званівку Бахмутського району. Тут він зустрівся з мешканцями населеного пункту, керівництвом Званівської та Верхньокам’янської сільських рад та представниками Бахмутського району.


Сторони обговорили питання доцільності внесення змін до перспективного плану формування громад Донецької області. Територіальні громади Званівської та Верхньокам’янської сільських рад мають увійти до складу Сіверської міської об’єднаної громади, що є доцільним та обґрунтованим з урахуванням Методики формування спроможних громад. Але Званівська сільська рада ініціювала створення окремої громади. У разі її створення виникає низка проблем, зокрема, у бюджетній сфері. Бюджетним кодексом передбачено, що на прямі міжбюджетні відносини перейдуть лише ті громади, які затверджені Перспективним планом. Це питання залишається найголовнішим, так як фінансова спроможність громад буде занадто низькою, а це унеможливить подальший розвиток територій.
Окрім того, виникає низка інших питань, зокрема: кадрового забезпечення виконавчого комітету об’єднаної громади (необхідно створити близько 23-х структурних одиниць), інфраструктурного забезпечення громади (дошкільні заклади, школи, лікарні, комунальні заклади, дороги, тощо), наявності основних бюджетоутворюючих підприємств громади.
Жебрівський заслухав пропозиції Званівської та Верхньокам’янської сільських рад, обговорив з ними питання подальшого розвитку територій, вислухав звернення мешканців з проханням дати їм можливість спробувати бути самостійною громадою.
"На сьогоднішній день Сіверська міська об’єднана громада буде формуватися без територій Званівської та Верхньокам’янської рад. Наступними нашим з вами кроком буде розробка стратегії соціально-економічного розвитку цих територій з залученням кращих фахівців у вирішенні виниклих питань", - наголосив Жебрівський.
Він зазначив, що необхідно провести аудит використання земельних ділянок на територіях рад з залученням спеціалістів землеустрою, держгеокадастру. Окрім цього, доцільно створити робочу групу, яка буде займатися стратегією соціально-економічного розвитку громади, а також розробити проекти для розвитку малого та середнього бізнесу.



Теги: Донбасс, объединение, Жебривский, громада, Бахмутский район
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх