У СЛОВ’ЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК ЗАГИБЛИМ ВІЙСЬКОВИМ

13.05.2017 22:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У СЛОВ’ЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК ЗАГИБЛИМ ВІЙСЬКОВИМ

У селі Маячка Слов’янського району відкрили пам’ятний знак шістьом загиблим військовослужбовцям 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, які рівно три роки тому потрапили тут у засідку бойовиків.

Дорога, що проходить селом, деякий час була основним джерелом постачання всього необхідного для українських військових, що утримували Карачун. Саме по ній пройшов не один караван припасів. Аж доки 13 травня 2014 року бойовики не влаштували тут засідку. Один з БТР супроводження підірвали з гранатомета, і він загорівся. Також запалав та спустився в річку вантажний ГАЗ-66.

Військових, багато з яких їхали «на броні», розкидало хвилею від вибуху. Після того, як хлопці оговталися – зайняли оборону. З Карачуна надійшло підкріплення, та запізно. Бойовики після нападу втекли з місця засідки на мікроавтобусі. Шість українських військовослужбовців загинули на місці, ще вісім отримали поранення. Допомогу пораненим намагались надати місцеві мешканці.

Тапер на місці гибелі українських захисників встановили пам’ятний знак. Кошти на нього збирали військові, волонтери та навіть місцеві мешканці. До встановлення знаку долучилася і місцева влада. За кошти Черкаської ОТГ був проведений благоустрій територій навколо пам’ятника.

– Ми зробили тут майданчик, пригнали техніку комунального підприємства. Хлопці з КП і встановили цей пам’ятний знак. Ми привезли сюди також небагато пісочку і зробили, щоб це місце виглядало так, як воно виглядає, – розповів “До ТеБе” голова Черкаської ОТГ Сергій Падалка.

Подібних пам’яток військового конфлікту на сході України вже кілька десятків. Та волонтери продовжують знаходити невідомі сторінки збройного протистояння. Тож з часом кількість подібних знаків буде збільшуватись.

– Ми ведемо літопис тих подій. Наразі вже встановлено 14 подібних знаків, ще буде близько 10, – зазначає волонтер Марина Квітка.

Нагадаємо, 11 травня у Семенівці поблизу Слов’янська відкрили пам’ятний знак героям України посмертно – трьом офіцерам батальйону спецпризначення “Альфа”, військовослужбовцю ВСУ та бійцю Нацгвардії України.

Источник: dotb.dn.ua



Теги: , Славянск, военные
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх