Син Василя Стуса дав згоду на надання ДонНУ імені батька

02.07.2016 11:43
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Син Василя Стуса дав згоду на надання ДонНУ імені батька

Упродовж останніх трьох місяців Донецький національний університет, який переїхав з окупованого Донецька до Вінниці, вирішував важливе для свого майбутнього питання - чи надавати вишу ім’я видатного поета, земляка і випускника Василя Стуса.

Ось, що повідомляє сайт stus2016.donnu.edu.ua:
"Два місяці тривало його обговорення всередині колективу, громадських кіл Вінниччини та Донеччини, як того вимагало законодавство. Було проведено низку круглих столів, конференцію, відкриту лекцію, теледебати. І нарешті 10 червня 2016 року рішення було прийнято - Конференція трудового колективу ДонНУ більшістю голосів підтримала ініціативу з присвоєння університету імені поета.
Однак зробити цей крок без отримання згоди найближчих родичів поета було б неправильним ані з етичної, ані з правової точки зору. Тому керівництво ДонНУ звернулось до сина Василя Стуса -Дмитра з проханням дозволити, щоб його ім’я назавжди поєдналось із історією рідного вишу.
14 червня 2016 року Дмитро Стус дав офіційну згоду на надання ДонНУ імені батька, і вже наступного дня ректор Роман Гринюк надіслав міністру освіти і науки України Лілії Гриневич подання про присвоєння Донецькому національному університету імені Василя Стуса.
Наразі університет чекає на відповідь Міністерства, від якого залежить остаточне рішення, щоб нарешті проголосити: "Ми - Донецький національний університет імені Василя Стуса!"



Теги: Украина, Донбасс, ВУЗ, ДонНУ, Василий Стус
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх