Легендарний піаніст: Краще бути справжнім у масці. Аніж без маски - носити маску…

25.08.2016 07:17
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Істинна природа - в музиці, в очах.
Істинна природа - в музиці, в очах.

Видео, яке було викладене в Інтернет майже три роки тому, де людина у балаклаві виконує на фортепіано Nuovole Bianche Людовика Ейнауді, швидко набуло величезної популярності. Протягом одного дня ролік, де грає Богдан, переглянуло майже півмільйона людей, зробивши його зіркою. Відтоді він перетворився на справжню легенду - відомого на усю країну Піаніста Майдану. «Музика - це зброя, яка може вилікувати хвору душу і підняти дух», - переконаний музикант, котрий розповів читачам «Донбасу» про свою концертно-революційну діяльність.

 

Хочу, щоб люди слухали мою музику, а не розглядали моє обличчя

 

- Богдане, розкажіть - як і коли відбувся ваш перший виступ на Майдані.

- Вперше заграв під час Революції у грудні 2013 року, перше відео тоді ж і з'явилося. На революційний Майдан я прийшов, щоб підтримати протестувальників. Одного разу, проходячи повз фортепіано, що його активісти встановили навпроти міліцейських кордонів, я не втримався та сів за інструмент.

- Піаніст у балаклаві... Такий образ музиканта, що його народила Революція гідності. Але все ж таки - чому завжди у балаклаві?

- Спочатку це була необхідність, адже під час Майдану були репресії проти революціонерів з боку влади. А потім я вирішив, що нехай люди слухають саме музику, а не роздивляються обличчя.Балаклава приховує лише обличчя, але істинна природа - у музиці, в очах. Краще бути справжнім у масці, аніж без маски - носити маску.

Моє особисте життя нікого не стосується, а обличчя - це умовний знак, що я готовий до спілкування, до якого я, насправді, не готовий.

 

Не ставлю собі за мету - бути першим

 

- Ви їздили з виступами країною, збираючи кошти для воїнів АТО. Чи займаєтеся ви волонтерською діяльністю нині?

- Спочатку саме так і було. Ми купили декілька тепловізорів, військову форму, продукти, дітям канцтовари в будинки АТО. Та, на жаль, дуже скоро такі збори почали робити всі навколо, дехто створив фонди. Але це не моя ціль - змагатися серед волонтерів за право бути першим. Моя гуманітарна допомога - це почуття, які виникають під час моїх концертів у людей. Щоправда, у 15-му році розвивав проект ДЕРЕВО - ДУША ГЕРОЯ: ми саджали десь у 10 містах дерева в пам'ять про загиблих у АТО, а місцеві підхоплювали і починали облаштовувати алеї та парки Героям.

- Ваш виступ у Маріуполі спричинив справжній фурор. В яких містах Донбасу, окрім Маріуполя, ви ще грали?

- Загалом, десь більше 200 концертів зіграв з березня 2014 року. Проїхав Україну з Заходу на Схід, с Півночі, через центр до Півдня… в Криму грав, на Чонгарі.

На сході - у Луганську у квітні 2014 року, потім, вже під час АТО, перерахую старі назви: Красноармійськ та Краматорськ, Водяне, Піски, Старобєшево, Северодонецьк, Щастя, Станиця-Луганська, біля Волновахи, Словянськ, Бахмут, Часів Яр - багато. На сході переважно військовим грав, в штабах підрозділів та на «нулє». А місцеві більш всього запам’яталися у Красіку, Краматорську та Слов`янську - вони чекають завжди на концерт, навіть пишуть і запрошують увесь час.

Про повний перелік у арт-директора питати треба, вона займається архівуванням назв, імен людей, організацій. Арт-директор - це така база даних, з якої в потрібний момент можна виловити необхідні матеріали. Без неї я б заплутався.

 

Про «мирне» сьогодення та про майбутнє

 

- У кожної людини, окрім бажання перемогти ворога, є й інші, «мирні» інтереси. Яка у вас «мирна» діяльність?

- Пишу музику для роликів та фільмів, збираю однодумців для проекту інструментального. Починаю роботу над другим альбомом, поки він без назви. І в ньому, розкрию завісу, твори не тільки про війну, про вічне, що змушує нас жити і рухатися далі.

- Які плани на майбутнє? Можливо, збираєтеся присвятити життя професійній музичній діяльності?

- Соціальна так би мовити музикальна діяльність - така моя місія. Адже музика - дієвий інструмент впливу на свідомість… і підсвідомість людини. Музика може заспокоїти, надихнути, але і вбити - теж.

Діяльність у сфері захисту прав людей - нове поле для мене. Зараз в Україні стрімко зростає кількість політв’язнів, яких пригнічує влада. Я приймаю участь в акціях на їх підтримку під судами.

Ні, я не прихильник зрадної теорії, але ті цінності, які започаткували люди на Майдані, втратили свою ціну у зв’язку з діями влади щодо перших патріотів, які, власне, і привели ЦЮ нову владу, дали їй можливість щось нове почати…

Зараз всі, хто міг зібрати тоді Революцію - в тюрмах, на фронті, розчарувалися або на кладовищах. Вважаю, що країні, а точніше владі, вигідні мертві українські патріоти більше, ніж ті, хто аналізує і бачить нинішній стан речей як обман народу.

Нам поліцією новою очі милять, реформами прокуратури та судової системи, Атошникам пільги дають - ледь-ледь, дисидентку-дику розу випустили - вона посміховисько, а пенсіонери - виють, діти в школах так і платять з батьками за ремонт, опалювання - краще вже дрова купувати. Щось... не те. Скрябін мав рацію. Думаю, за те його й прибили.

 

Сьогодні війна - гра богів із фінансовими активами

 

- Якою ви бачите ситуацію на Донбасі? Чи можливе повернення миру ближчим часом?

- Я бачу це явище довготривалою війною, над якою вправно працюють спецслужби та бізнесмени двох країн, а ще військові маркетологи. Найчесніша війна з великою вірогідністю перемоги була у 2014 році, коли кров Сотні ще не засохла на Інститутській і Крим ще міг залишитися татарам.

Тепер війна - гра богів з фінансовими активами та шаною у вигляді медалей для загиблих.

Я граю для народу, який вірить у те, що рашка забереться, терористи змиряться, що Україна виникла років на 300 раніше за московію, а мова наша - українська, хоч ніхто й не заважає розмовляти іншими.

 

Лiза МIРЗОЕВА.



Теги: Украина, Донбасс, война, музыкант, пианист, революция
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх