У Мінприроди повідомили про неготовність України до роздільного збору сміття

16.10.2017 19:15
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У Мінприроди повідомили про неготовність України до роздільного збору сміття

Глава Міністерства екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив про те, що в Україні на сьогоднішній день немає готовності до роздільного збору сміття, проте це не є підставою для того, щоб це питання було відкладено на рік чи два, інформує replyua.net. Високопосадовець зауважив, що в Україні на сьогоднішній день немає елементарних речей для запровадження сортування твердих побутових відходів.

«Хоча б через те, що для такого сортування у нас відсутні контейнери. У тому числі, лише в Одесі їх потрібно близько 50 тисяч», - наголосив Семерак, підкресливши, що нова модель поводження з твердими побутовими відходами буде передбачати збільшення зборів за утилізацію сміття. «Українці не готові до значного збільшення зборів, але його неможливо уникнути», - пояснив міністр.

Даючи власну оцінку можливості запровадження моделі роздільного збору ТПВ наступного року, він зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким передбачається можливість перенесення на один рік терміну заборони захоронення відходів в Україні. Проте Остап Семерак наголосив, що у його міністерстві не підтримують такого перенесення. 



Теги: Украина, Донбасс, мусор, мусорные контейнеры
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх