Сестра Надії Савченко: Мене намагаються вбити

06.04.2018 11:48
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Сестра Надії Савченко: Мене намагаються вбити

Сестра народного депутата України Надії Савченко, яку заарештували за підозрою в підготовці терактів в центрі Києва, заявила, що в її намагалися вбити

В ефірі одного з українських телеканалів Віра Савченко розповіла, що в її автомобілі виявили закладку на вибухівку, передає Украина Online.

“Я віддала свій автомобіль на спеціальний технічний огляд. Фахівці знайшли в ньому закладку на вибухівку. При відповідній швидкості спрацювало б”, – сказала Віра.

Крім того, сестра народного депутата заявила, що за нею стежать.

Що стосується затримання Надії Савченко, Віра розповіла, що дізналася на побаченні з сестрою у відділі забезпечення досудового слідства Служби безпеки України:

“У Надії є досвід голодування в Росії, і вона знає реакцію свого організму. Але їй не дозволили пити воду, вона приймає сиру, з-під крана. Це спровокувало спазми шлунку, криваву блювоту, а також підвищену температуру. Тому її дихальні шляхи осушені . Я їй передала краплі і спілкувалася зі штатним лікарем СІЗО. Він сказав, що давав таблетки. Втім, Надія не братиме їх систематично, тому що в капсули можна насипати що завгодно “, – заявила вона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що адвокат Віктор Чевгуз подав у СБУ заяву про свій самовідвід від захисту народного депутата Надії Савченко. У заяві він посилався на п.п. 2 і 3 ст.47 Кримінального процесуального кодексу, які дозволяють адвокату відмовитися від справи в разі незгоди з підзахисним щодо обраного ним способу захисту і за умисне невиконання підзахисним умов укладеного з захисником договору, яке проявляється, зокрема, в систематичному недотриманні рад захисника, порушенні вимог цього Кодексу.

Як повідомлялося раніше, 15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко особисто планувала теракт в центрі Києва і в стінах парламенту і брала участь в завезенні зброї з окупованої території Донеччини. 22 березня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Надії Савченко, а також дала дозвіл на її затримання і арешт. Після цього її затримали в Раді.

 

Источник: https://from-ua.com 


Вверх