Режим припинення вогню окупанти Донбасу активно використовують для проведення прихованого мінування

03.09.2016 11:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Режим припинення вогню окупанти Донбасу активно використовують для проведення прихованого мінування

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що протягом доби російське окупаційне командування в цілому дотрималось “режиму тиші“ та виконало наказ Путіна в частині недопущення застосування важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. В той же час, встановлений режим припинення вогню активно використовується російськими окупаційними військами для проведення прихованого мінування.

Мінують, у т.ч. забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами, нових ділянок на маршрутах, які активно використовуються мирним населенням для перетинання лінії розмежування сторін в обхід КПВВ. Це створює додаткові ризики загибелі мирних жителів тимчасово окупованих територій сходу України та домашньої худоби, а також потребуватиме додаткових зусиль України і міжнародної спільноти для проведення розмінування територій після їх звільнення від російських окупантів.
З 2 вересня ц.р. активізація прихованого мінування місцевості фіксується у смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, а також на ділянках відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ здійснено мінування місцевості, повідомляють представники ГУР.

Читайте также:

Українськая розвідка назвала військовослужбовців ЗС Росії, які беруть участь у бойових діях на Донбасі
Бойовик підірвався в зоні АТО, мінуючи "сіру зону"



Теги: , , АТО, мины, оккупанты

Вверх