Подробиці від настоятеля підпаленою у Маріуполі Церкви УПЦ КП: "Все у вівтарі було обвуглене, але святий Престіл був неушкоджений"

06.11.2016 10:45
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Подробиці від настоятеля підпаленою у Маріуполі Церкви УПЦ КП: "Все у вівтарі було обвуглене, але святий Престіл був неушкоджений"

Настоятель Української Православної Церкви (Київського Патріархату) Покрови Пресвятої Богородиці, що палала сьогодні у Маріуполі, митрофорний протоієрей Любомир Кащій, розповів подробиці цієї трагічної подідії.

Ось, що повідомив Любомир Кащій:

"На місці, де був збудований храм відбулося сумнозвісне побиття Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в 1999 році. Вона є одна із перших церков в Приазов'ї, яка знаходиться найближче до передових позицій.
В цій церкві відбувається благословення воїнів які захищають Україну від російської агресії, а також проводиться нагородження бійців медалями "За жертовність і любов до України".
Настоятель цієї парафії є також заступником координатора Синодального Управління Військового Духовенства УПЦ КП ОТУ "Маріуполь". Ворог не дрімає, і зазіхає на саме Святе - на Духовність Української Нації.
О 03 год. ранку настоятелю о.Любомиру було повідомлено, що йде густий дим та видно полум'я з вівтарної частини храму. Настоятель разом з о.Павлом Основенко оперативно прибули до храму. Оглянувши споруду храму, побачили що з боку вівтаря розбито скло і всередині вівтаря палає вогонь. Все у вівтарі було обвуглене, але святий Престіл був неушкоджений. І це ще є підтвердження Благодаті Божої.
Було вчасно викликано ДСНС, які оперативно ліквідували джерело займання в якому приймали активну участь настоятель о.Любомир та о.Павло.
Велика подяка пожежникам від нашої парафії. Але шкода завдана нам дуже велика, тому просимо всіх Українців і тих хто любить Україну і її Святу Православну Церкву Київського Патріархату допомогти відродженню Свято-Покровського Храму в м. Маріуполі, який має важливе значення для нездоланності Українського Незалежного Духу.

Картка Приват банка 5168 7420 6704 5249 Кащій Любомир Володимирович. Будемо дуже вдячні за будь-яку допомогу".

Читайте также:

Подробности пожара в мариупольском храме УПЦ КП

Волонтер: в Мариуполе сожгли церковь УПЦ КП

Крест, иконы и пепел: появились фото сожженной в Мариуполе церкви УПЦ КП (ФОТО)



Теги: Донбасс, Мариуполь, пожар, УПЦ Киевского патриархата
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх