В’ятрович запропонував перенести вихідний з 9 на 8 травня

08.05.2017 14:55
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
В’ятрович запропонував перенести вихідний з 9 на 8 травня

Володимир В’ятрович, який очолює Український інститут національної пам’яті (УІНП), у своїй статті для видання «Апостроф» запропонував ідею перенесення вихідного дня з 9 травня на 8-ме, про що інформує replyua.net

За його словами, мова абсолютно не йде про скасування 9 травня, - ця дата і надалі буде Днем перемоги над нацизмом. Крім того, очільник УІНП додав, що у нього немає наміру «образити чи принизити» ветеранів, для більшої частини яких, на переконання В’ятровича, вихідний день не відіграє такої значної ролі, як для більш молодого покоління, тобто, для людей, які працюють. 

«Говорячи про представників молодого покоління, нам варто розуміти, що старі радянські свята та громадські елементи відзначення повинні бути переформатованими, і цей процес в Україні вже триває. Хочу зазначити, що протягом останніх трьох років у нас багато зробили для урочистостей, які мають відношення до Другої світової війни. Ми вже не використовуємо радянську та російську символіку, якою є георгіївська стрічка, натомість вже звичним символом вважається червоний мак. У всій Україні 8 травня відзначають День пам’яті та примирення. Я вважаю, що це підтверджує готовність українців до подібних змін. Хочу сподіватися, що наступного року вже вдасться перенести вихідний день з 8 на 9 травня», - зазначив Володимир В’ятрович. 



Теги: Донбасс, выходной, 9 мая
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх