700 танків, більше тисячі бронемашин, до 6 тисяч кадрових військових РФ - так"працює" путінський "воєнторг" на окупованому Донбасі

10.06.2016 19:16
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
700 танків, більше тисячі бронемашин, до 6 тисяч кадрових військових РФ - так"працює" путінський "воєнторг" на окупованому Донбасі

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на даний момент на сході України продовжують перебувати від 4 до 6 тисяч кадрових російських солдатів і офіцерів. Про це Грицак сказав сьогодні на брифінгу в Одесі, повідомляє unian.ua.

«Це повністю керівництво 1-го і 2-го армійських корпусів, сформованих у Донецькій і Луганській областях. Ми знаємо прізвища цих людей...», - зазначив голова СБУ. «Повірте, ми б давно закінчили з конфліктом на сході, навіть не військовим способом, якщо б Росія припинила втручатися у наші внутрішні справи. Вдумайтеся, сьогодні не контролюємо 410 кілометрів з РФ...», - наголосив Грицак.

Він додав, що Україні потрібно вести діалоги, але не безпосередньо з терористами «ЛНР» і «ДНР», які є «маріонетками» Росії, а в рамках Тристоронньої контактної групи.

«РФ продовжує безперешкодно заганяти сюди білі КамАЗи з озброєнням, військовою технікою... Коли на голови наших солдатів прилітало по 25-30 пакетів «ГРАДу»... Звідки це береться?.. Звідки взяли представники так званих армій «ЛНР» і «ДНР» понад 700 танків і близько 1,3 тисячі бойових броньованих машин? В полях склепали чи у воєнторзі купили?», - наголосив Грицак.

За його словами, змінивши тактику наприкінці літа 2015 року, керівництво РФ у ручному режимі зменшило кількість обстрілів на сході нашої держави. Разом з тим, була активізована диверсійна активність усередині України. «Але зміна тактики Російської Федерації, яка нами зафіксована, задокументована, полягає в тому, щоб опустити планку подій, які відбуваються у нас на сході до регіонального рівня. Мовляв, це просто громадянська війна, за стіл переговорів повинні сісти перші особи, президент України і лідери ЛНР і ДНР - Захарченко, Пушилін... Як на мене, це - принизливо», - наголосив Грицак.



Фото: www.radiosvoboda.org/

Теги: Донбасс, Одесса, пресс-конференция, Василий Аксенов
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх