Все рубрики раздела
- Витамин D: когда он необходим11:30
- Советы диетолога. Каким должен быть идеальный завтрак07:48
- Ученые нашли новый способ борьбы с никотиновой зависимостью21:25
- Ужин отдай врагу. Ученые доказали важность времени приемов пищи 14:34
- В 2020 году "Доступные лекарства" станут еще более доступными11:49
- Осторожно! В Украину идет грипп-убийца 10:10
- Избавление от похмелья: несложные советы, о которых стоит помнить09:52
- Жиросжигающие напитки, которые действительно работают22:15
- Названы продукты, способные улучшить состав крови18:15
- Самые распространенные причины «взрослого» акне14:10
Чому корисно пити оливкову олію натще?
Олія - це явний лідер за вмістом в своєму складі ненасичених жирів, незамінних для людського організму. При отриманні та зберіганні оливкова олія повністю зберігає свою користь, багатий склад, смак і аромат. Це унікальний природний дар, який можна вживати без попередньої підготовки - в чистому вигляді.
У фахівців народної та консервативної медицини склалася стійка думка, що треба пити натщесерце оливкову олію в лікувальних цілях, а не інакше. Це пов'язано з тим, що в ранкові години організм людини здатний засвоїти всі корисні речовини і цінні компоненти в максимальному ступені. Також споживання масла з оливок вранці сприяє більш кращому очищенню організму протягом дня. Але слід врахувати, що олія оливи може спровокувати загострення деяких хронічних захворювань і значно погіршити стан здоров'я. Якщо ви збираєтеся пити олію з оливок натщесерце, тоді адекватно оціните його можливу шкоду й вивчіть всі протипоказання, а краще - проконсультуйтеся з лікарем.
Велику шкоду і масу негативних наслідків таїть в собі надмірне вживання рослинної олії оливи, як на голодний, так і на ситий шлунок. Олія з оливок - це потужний жовчогінний засіб, тому від нього краще утриматися при хворобах жовчного міхура, жовчнокам'яних захворювань і індивідуальної нестерпності. Також слід бути обережними в застосуванні цієї олії при будь-яких проблемах з шлунково-кишковим трактом, використовувати його тільки в якості харчової добавки і не більше двох столових ложок в день.
Відчуваючи найменший дискомфорт при його вживанні натщесерце, припиняйте всі подальші експерименти. Калорійність і жирність оливкової олії велика, не варто зловживати кількістю для смаження і заправки страв, це велике навантаження для травних органів і печінки людини.
При всій цінності і користі оливкової олії, будьте обачні і обережні з вибором і споживанням в їжу, не слід зловживати олією в лікуванні, схудненні і раціоні свого харчування!
Теги: Донбасс, здоровье, польза, оливковое масло
- Диетолог рассказал, как правильно есть орехи
- Медики назвали семь полезных качеств вина
- Медики рассказали, когда и сколько можно есть клубники
- Гастроэнтеролог рассказал, на каком масле полезнее жарить яичницу
- Назван самый полезный овощ для здоровья кишечника
- Медики развеяли главный миф о домашних солениях