Тривожні ознаки діабету

27.07.2018 21:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Тривожні ознаки діабету

За словами лікарів близько 90% лікарів мають переддіабетичний стан. Перші симптоми діабету другого типу часто маскуються під прояви інших захворювань. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я". 

Одним з тривожних дзвіночків може стати відвідування туалету і нічні пробудження, пов'язані з необхідністю спорожнити сечовий міхур. Фахівці пояснюють: це відбувається через те, що організм в силу захисних механізмів намагається позбутися від цукру, який накопичився в організмі.

Маловідомою ознакою діабету є поява специфічного запаху з рота. Організм хворої людини може почати використовувати для виробництва енергії жир, а не глюкозу - це явище відоме як кетоз. Запах з рота стає солодким. 

Понад 50% людей з діабетом другого типу розповідають про часті судоми в ногах, а також про оніміння кінцівок, "мурашки" на шкірі. Все закономірно. При діабеті порушується приплив крові до кінцівок, - звідси і специфічні відчуття.

Іншим раннім симптомом діабету може бути різке зниження зору, при якому зона видимості для людини стає каламутною. 

Зазвичай зі словом "діабет" асоціюються люди з зайвою вагою. Тим часом діабет здатний викликати схуднення. Це відбувається у зв'язку з тим, що порушення вуглеводного обміну, спровокований хворобою, спонукає організм витрачати для отримання енергію не глюкозу, а м'язи і жир.

З цим порушенням також пов'язане відчуття сильної втоми, яке багато лікарів оцінюють як маркер хвороби.

Ноги - вразлива частина тіла для діабетиків. Через проблеми з активним кровопостачанням кінцівок, що виникають через діабет, і зниження чутливості на ногах можуть раз у раз викликати якісь пошкодження. Якщо вони довго не загоюються обов'язково потрібно записатися на прийом до ендокринолога.


Теги: Донбасс, здоровье, диабет
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх