Жербрівський: "Раніше гроші вкладались лише у Донецьк. Це латиноамериканський сценарій..."

24.08.2016 17:18
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Жербрівський: "Раніше гроші вкладались лише у Донецьк. Це латиноамериканський сценарій..."

Сьогодні, 24 серпня, очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський з нагоди 25-річного ювілею незалежності України зустрівся з молоддю області. На зустрічі у Краматорську були присутні переможці обласного конкурсу "Молода людина року", призери Всеукраїнських олімпіад, учасники зльоту "Молодіжна хвиля" та представники молодіжних організацій області. Усі вони є ровесниками незалежності України.

Під час бесіди з талановитими і активними молодими людьми Донецького краю Павло Жебрівський наголосив, що перед людьми стоїть вибір: чи повертатись до рабської психології Радянського Союзу, коли диктатор вирішує давати смачні шматки людям чи ні, або брати відповідальність за своє майбутнє на себе і власними руками будувати сучасну європейську Донеччину.
Як зазначив очільник області, головними завданнями, які стоять перед справжніми патріотами краю, є відбудова і розвиток інфраструктури: шкіл, садочків, лікарень. Окрім цього, спільною задачею ОДА і громадськості є створення нової економічної моделі, яка б ґрунтувалась на малому і середньому бізнесі. Третім завданням є укріплення в області української філософії та духу.
"Розбудувати країну можете тільки ви, бо ви – майбутнє України. Війна багато чого зруйнувала, але насправді раніше гроші вкладались лише у Донецьк. Це латиноамериканський сценарій, коли є два-три розвинених міста, а все інше – злидні і пустка. Наша з вами задача зробити так, щоб кожна територіальна одиниця нашої області була розвинена і комфортна для життя", - звернувся очільник ОДА до присутніх у залі.
Павло Жебрівський наголосив, що молоді люди – це перше покоління, яке зросло у незалежній Україні, тому саме на їхні плечі лягає відповідальність за покращення і розбудову нашої Батьківщини. Він повідомив, що зараз Донецька ОДА працює спільно з UNDP для того, щоб відправити близько тисячі молодих учителів Донеччини на стажування до Східної Європи, де педагоги зможуть перейняти сучасний досвід роботи. "У цьому році ми плануємо більше 600 мільйонів гривень вкласти в освіту й опорні школи області. Ці школи будуть мати не лише сучасне технічне оснащення, а й український дух і сутність. І цей дух повинні забезпечити вчителі, які будуть висококласними фахівцями і водночас патріотами своєї батьківщини", - наголосив очільник області.



Теги: Донбасс, День Независимости, молодежь, Жебривский
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх