Волинець: "Німеччина із держбюджету виділила 10 млрд євро на вирішення шахтарських проблем"

17.08.2016 18:49
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Волинець: "Німеччина із держбюджету виділила 10 млрд євро на вирішення шахтарських проблем"

Сьогодні, 17 серпня, голови членських організацій Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) зустрілися з представниками німецької профспілки IG BCE, до складу якої входять працівники гірничодобувної промисловості ФРН.
Ось що розповів про цю зустріч голова НПГУ Михайло Волинець:
"На одному із засідань Глобальної профспілки IndustriALL я мав розмову із Майклом Мерсманом і він попросив організувати зустріч із шахтарями в Україні й поділитися досвідом проведення реструктуризації вугільної галузі у Німеччині.
І учора до України прилетіли Майкл Мерсман, директор з глобалізації IG BCE, Ральф Вартелс завідуючий відділом реформ в енергетичній галузі та представник профспілки однієї із трьох останніх працюючих шахт, що мають бути закриті до 2020 року, Томас Прінз.
На сьогоднішній зустрічі Томас Прінз розповіли присутнім про те, як у них відбувається реструктуризація вугільної галузі, яка розпочалась ще у 1969 році і має закінчитися у 2020-му. Всі проблеми шахтарів, які вивільнялися у зв’язку із закриттям копалень, вирішувалися завдяки налагодженому соціальному діалогу. Тому 170 тисяч колишніх гірників мають роботу. Загалом Німеччина із держбюджету виділила 10 млрд євро на вирішення шахтарських проблем. Окрім того протягом усього періоду, коли попит на вугілля почав знижуватися, держава відшкодовує різницю між його ринковою ціною і собівартістю, навіть незважаючи на те, що усі копальні у ФРН є приватними.
Голови членських організацій НПГУ тільки позаздрили своїм німецьким колегам, бо їм не те що на створення нових робочих місць держава не передбачила коштів у держбюджеті, а й на погашення заборгованих не за один місяць зарплат. Тому й доводиться добиватися виплати заробленого акціями протесту, страйками, голодування. А нещодавно ще й до акту самоспалення вдався Віктор Трифонов. Зараз він перебуває на лікуванні, але відпросився з опікового центру на цю зустріч.
Німецькі колеги висловили Віктору Трифонову підтримку, якнайскорішого одужання, а також вручили йому пам’ятні сувеніри".



Теги: Украина, Германия, профсоюз, горняки, шахты
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх