У ФРАНЦІЇ ПОКАЖУТЬ ФІЛЬМ, ЩО ЗНІМАВСЯ У ПРИФРОНТОВИХ МІСТЕЧКАХ ДОНЕЧЧИНИ

02.05.2017 15:10
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У ФРАНЦІЇ ПОКАЖУТЬ ФІЛЬМ, ЩО ЗНІМАВСЯ У ПРИФРОНТОВИХ МІСТЕЧКАХ ДОНЕЧЧИНИ

Воєнна драма, відзнята за підтримки Держкіно України, братиме участь у «Двотижневику режисерів», що проводиться в рамках 70-го Каннського кінофестивалю.

Завдяки співпраці Литви, України, Польщі та Франції, на території нашої країни, у тому числі в зоні конфлікту, був знятий повнометражний художній фільм «Іній». У середині січня 2017 року знімальна група кілька днів працювала на вулицях Курахового, Мар’їнки та Красногорівки.

Режисер кінострічки Шарунас Бартас показав у картині боротьбу українського війська і українського народу за незалежність і територіальну цілісність держави. У фільмі розповідається про молодого литовця Рокаса, якому випадала нагода побувати в Україні і побачити справжню війну. Реальність виявилася набагато жорсткіше романтичних уявлень юнака.

Під час прес-конференції, що відбулася наприкінці квітня, організатори 49-го «Двотижневика режисерів» повідомили, що стрічку відібрали для участі в «Двотижневику режисерів», який проводиться в рамках 70-го Каннського міжнародного фестивалю кіно.

«Двотижневик режисерів» – це окрема секція, яка триває одночасно з основним конкурсом фестивалю. Її мета – допомогти кінематографістам налагодити контакт між режисерами, кінокритиками і глядачами. В рамках секції щорічно представляють програму короткометражних, документальних і художніх фільмів. Загалом фільм «Іній / Frost», що потрапив на кінопокази у Франції, став одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет фільму склав 39 млн 900 тис. грн, з яких сума державної підтримки – 11 млн 480 тис. грн.

Источник: dotb.dn.ua



Теги: Донбасс, Франция, фильм, фронт
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх