Рятівники Донеччини перевіряють в школах захисні споруди

31.08.2016 16:52
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Рятівники Донеччини перевіряють в школах захисні споруди

Ще кілька років тому, проходячи в школі тему захисних споруд, учні відверто сумували. Адже ніхто і подумати не міг, що подібні знання комусь реально знадобляться у житті. Але сталося так, що на території Донецької області почалися бойові дії. І наразі обізнаність у видах захисних споруд, у правилах поведінки при обстрілах та при виявленні вибухонебезпечних предметів є надзвичайно важливою.

Вже завтра усі школи області відчинять свої двері учням. Питання безпеки школярів під час навчального процесу є одним з найбільш пріоритетних. Вчителі, батьки та й власне діти повинні бути впевненими у тому, що у разі початку бойових дій їм буде де надійно сховатися. Тому перед початком навчального року рятувальники перевіряють стан найпростіших укриттів у всіх закладах освіти області.
Так, 31 серпня співробітники 8 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області перевірили навчальні заклади м. Бахмуту Донецької області на наявність та відповідність нормам найпростіших укриттів.

А 30 серпня представники 25 державної пожежно-рятувальної частини 3 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області перевіряли стан укриттів навчальних закладів м. Маріуполя Донецької області. Під час перевірки рятувальники звертали увагу на наявність позначок щодо місць розташування укриттів, стан санвузлів в укриттях, підключення світла та води.
В результаті перевірки було встановлено, що більшість найпростіших укриттів (як правило, це підвальні приміщення) відповідають нормам та є добре облаштованими.
Фахівці Служби порятунку і надалі проводитимуть перевірку захисних споруд закладів освіти, повідомляє ГУ ДСНС України у Донецькій області.



Теги: Донбасс, война, бомбоубежище, АТО, школы
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх