Метінвест побудував для ЗСУ перший в Україні підземний шпиталь

03.09.2024 12:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Метінвест побудував для ЗСУ перший в Україні підземний шпиталь

Група Метінвест у межах ініціативи "Сталевий Фронт Ріната Ахметова" створила для Міністерства оборони України, в координації з Медичними силами "Схід", перший у країні підземний стабілізаційний пункт для порятунку життів захисників на передовій. Про це повідомляє ТСН.
Сталевий шпиталь забезпечує реанімацію, лікування та утримання пацієнтів до їхньої виписки або евакуації до іншого стаціонарного медичного закладу. І все це відбувається поблизу лінії фронту в безпечних для медиків і пацієнтів умовах.
Базою для шпиталю стали сталеві бункери-"криївки", які розробив Метінвест, модернізовані та конструктивно змінені згідно з потребами військових медиків. Укомплектованість шпиталю відповідає рівню польових шпиталів другого ешелону (Role/Echelon 2) згідно зі стандартами НАТО. Інвестиції Метінвесту в побудову сталевого підземного шпиталю та його комплектацію обладнанням становлять понад 20 млн грн.
Метінвест укомплектував шпиталь кисневими концентраторами, апаратом ШВЛ, кардіомоніторами, дефібриляторами, операційним устаткуванням та освітленням, стерилізаторами, системами обігріву пацієнта, медичними меблями тощо на загальну суму понад 7 млн грн.
Госпіталь спроєктовано на базі шести сталевих бункерів збільшеного розміру, та обладнано системами вентиляції, водопостачання, водовідведення та енергозабезпечення. Також його додатково обладнано системами РЕБ високої потужності та альтернативними джерелами живлення.



Теги: госпиталь, Метинвест, ВСУ
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх