В Україні запустили "Національний кешбек" — як працює

03.09.2024 18:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
В Україні запустили "Національний кешбек" — як працює

В Україні з 2 вересня почала працювати програма "Національний кешбек". Покупці будуть отримувати компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів — тих, що мають позначку "Зроблено в Україні" спеціального формату, розповідає Суспільне.
Ті, хто бере участь в "Національному кешбеку", будуть отримувати 10% з покупок українських товарів, що зареєстровані в програмі, проте, місячна сума кешбеку не може бути більшою ніж три тисячі гривень. Ці гроші мають надходити кожного місяця, після 20 числа. Їх можна буде витратити на послуги — медичні, комунальні, купити квитки, наприклад, в кінотеатр або на потяг. Або задонатити на ЗСУ чи придбати військові облігації. Повний перелік послуг — за цим посиланням.
"Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, в тому числі ліки й медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватись на підакцизні товари. Участь покупців, виробників і продавців в програмі добровільна, тож чи є кешбек на конкретний товар в конкретному магазині, покупця інформуватиме магазин. Це також можна буде перевірити на сайті програми", — пояснює міністерка економіки Юлія Свириденко.
Підприємці можуть доєднатися до програми через застосунок "Дія". Поки у програмі можуть реєструватися лише виробники, але згодом відкриють можливість робити це і продавцям. Подавати на участь у програмі можна будь-які товари українського виробництва, окрім підакцизних — алкоголь, тютюн і паливо.
Покупці повинні відкрити рахунок, отримати карту в банку, який бере участь у програмі (перелік банків — тут) та погодитися на передачу даних про транзакції при купівлі товарів. Тоді, в мобільному застосунку "Дія", обрати послугу "Національний кешбек".
До кінця 2024 року уряд виділив на цю програму 3 млрд гривень. В Мінекономіки говорять, вона має фінансово підтримати українців — попереду опалювальний сезон, гроші з кешбеку можна буде витрачати, зокрема, на комуналку. Також ця програма має підтримати виробників — в Мінекономіки прогнозують ріст попиту на українські товари, а відтак — створення нових робочих місць.



Теги: Украина, программа, Дия, кэшбек
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх