Примусова паспортизація на ТОТ не каратиметься - Мін'юст

30.09.2024 15:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Примусова паспортизація на ТОТ не каратиметься - Мін'юст

Громадяни, котрі на тимчасово окупованих територіях отримали російський паспорт примусово, не нестимуть за це відповідальності. Про це поінформували у пресслужбі у Міністерства юстиції України.
"Держава-агресор продовжує здійснювати цілеспрямовані та сплановані напади на цивільних громадян та їхнє майно по всій території України, зухвало порушуючи всі норми міжнародного права. Відсутність легітимних органів влади та правосуддя, систематичне нав’язування ворожих наративів та масові порушення прав людини стали новою реальністю, яку рф нав’язала мільйонам українців в умовах тимчасової окупації, замінивши цивілізовані умови життя на тортури", - йдеться в повідомленні.
У міністерстві пояснили, що одним із прикладів, коли особа позбавляється можливості вибору, може слугувати примусова паспортизація на тимчасово окупованих територіях України, що є одним із численних доказів порушення прав громадян.
Особи, які вчинили суспільно небезпечне діяння з метою уникнення жорстокого поводження, не підлягатимуть відповідальності. Стаття 40 Кримінального кодексу України, за умови наявності доказів застосування психічного примусу, забезпечує їм повний правовий захист у судовому порядку", - додали у Мін'юсті.


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх