Московський патріархат буде подавати судовий позов проти України

27.02.2017 11:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Московський патріархат буде подавати судовий позов проти України

УПЦ МП, яка є частиною Російської православної церкви, звернулася до суду з позовом проти України з метою відсудити майно і приміщення церков, якими вона володіє на умовах тимчасового користування, інформує replyua.net з посиланням на ТСН.

Церковний скандал в Україні розгорівся з новою силою після того, як агресія Росії спровокувала бажання багатьох релігійних громад вийти з-під юрисдикції УПЦ МП і перейти в підпорядкування УПЦ Київського патріархату. Такі інциденти викликають опір представників Московського патріархату і в результаті - судові розгляди. У центрі проблеми - майно і приміщення релігійної громади.

УПЦ МП судиться з Україною, оскільки держава в особі Міністерства культури, не бажає реєструвати нові статути московської церкви. Дані статути можуть зробити з громад паству без права голосу, що позбавить людей права на користування релігійним майном.

«Мова йде про те, що якщо архієрей не дасть згоди, жоден прихід, у громади не буде правам на основне завдання, яке має зв'язок зі стратегічним розвитком та з її майновими правами. В даному випадку мова єпархіальні архієреї можуть встановити диктат над кожним приходом», - розповів голова департаменту у справах релігій Міністерства культури Андрій Юраш. 



Теги: Украина, Донбасс, суд, Московский Патриархат
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх