Правоохоронці затримали організаторів шахрайського call-центра на окупованій Донеччині

07.10.2024 16:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Правоохоронці затримали організаторів шахрайського call-центра на окупованій Донеччині

Правоохоронці викрили організатора і трьох співучасників, які налагодили роботу шахрайського call-центру на тимчасово окупованій території Донеччини. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом шахрайства (ч. 4, 5 ст. 190 КК України).
За даними слідства, підозрювані виманювали гроші у потерпілих за допомогою телефонних дзвінків. Використовуючи заміну телефонного номера – «вішинг», шахраї представлялися співробітниками служби безпеки банківських установ. У ході розмови з потерпілими вони повідомляли про начебто підозрілі фінансові операції з їх банківськими картками.
Під приводом кваліфікованої допомоги підозрювані надавали інструкції та вказівки громадянам, в результаті яких отримували повний доступ до їх онлайн-банкінгу. Надалі грошові кошти перераховувалися на сторонніх осіб так званих «дропів» та обготівковувалися.
Наразі встановлено 24 потерпілих, яким завдано шкоди на загальну суму щонайменше 3 млн гривень. Всі потерпілі є громадянами України.
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, чорнові записи та документацію.



Теги: Донбасс, Днепр, задержание, мошенники
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх